I Web Plaza
Image default
Zakelijk

De beste manier om je product in te pakke

Het is steeds normaler om alledaagse zaken online te bestellen, in plaats van zelf naar de winkel te gaan om het te halen. Tegelijkertijd gebeurt het ook steeds vaker dat de betreffende producten niet in hun oorspronkelijke staat aankomen bij de ontvanger. In dit artikel nemen we wat tips met je door die je kunnen helpen met het inpakken van je pakket: welk verpakkingsmateriaal je hiervoor moet gebruiken en hoe je dit materiaal inzet om het product heelhuids aan te laten komen.

Goede bescherming

Door te zorgen dat je product goed beschermd op pad gaat, zorg je er al voor dat er minder risico is op schade onderweg. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je product in te wikkelen met bubbeltjesplastic. De bolletjes met lucht zorgen ervoor dat de harde klappen die pakketjes soms te verduren krijgen opgevangen worden, als ware het een soort schokdemper. Je kan hier beter te veel van gebruiken dan te weinig. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat er te veel lege ruimte in de doos zit die je opstuurt. Door dit op te vullen gaat het product niet schuiven en kan de eventuele verpakking niet inzakken.

Goede doos

Het is belangrijk om een doos te kiezen die bij je product past, hierbij moet je letten op verschillende zaken. Als eerste is het natuurlijk handig om een doos te kiezen die qua formaat aansluit bij je product: niet te krap en niet te ruim. Dit heeft impact op hoe je pakket verstuurd wordt en of hij bijvoorbeeld door de brievenbus past. Als je echt niet kan vinden wat je zoekt, kun je je doos altijd nog op maat laten maken. Er bestaan ook verschillende sterktes dozen, als je iets opstuurt wat meer weegt is het belangrijk om hierop te letten bij het uitzoeken van een doos. Daarnaast raden we je aan om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn dozen met een handige sluiting, dozen die speciaal gemaakt zijn voor bepaalde producten en zo verkoopt VerpakkingenXL bijvoorbeeld alleen dozen van 100 procent recyclebaar materiaal.

Goed afsluiten

We zijn goed begonnen, laten we dan ook goed afsluiten. Dit betekent bijvoorbeeld dat je goede tape gebruikt bij het afsluiten van de doos, die niet bij de eerste regendruppel al loslaat en die breed genoeg is om de doos dicht te houden. Let daarnaast ook op of het nodig is om het pakket te verstevigen – denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoeken of aan of het product scherpe randen heeft. Er kan altijd iets verkeerd gaan met je pakket, maar zo geef je het in elk geval een grote kans van slagen!