I Web Plaza
Image default
Aanbiedingen

Een gazon leggen? Kies voor graszoden!

Vaak wordt er gedacht dat de aanleg van een gazon een hele klus moet zijn, die enorm zwaar, tijdrovend en lastig is. Dit hoeft in praktijk echter helemaal niet zo te zijn. In principe kan iedereen met een paar handige tips een prachtig gazon neerleggen met behulp van graszoden. Hoe je dat precies doet? We leggen het graag uit in dit blogartikel.

Waarom zou ik kiezen voor graszoden?

Bij de aanleg van een gazon heb je twee keuzes en dat zijn graszoden of zaadjes. Tussen zoden en zaden zitten nog wel een aantal grote verschillen waar je rekening mee wilt houden. Wanneer je een wat kleiner tuintje hebt is het misschien handiger om te kiezen voor graszaden, zeker wanneer het oppervlak niet bestaat uit rechte stukken. Wanneer jouw gazon wat groter is qua oppervlak is de keuze voor graszoden waarschijnlijk verstandiger. Graszoden zijn eigenlijk plakken grond die je gemakkelijk op de aarde legt, het gras is al aardig gegroeid waardoor je niet eerst hoeft te wachten voordat je gazon er mooi bij ligt. Wel moet je de eerste weken oppassen dat je niet te veel en te hard over het gazon heen loopt, aangezien het dan nog kwetsbaar kan zijn

Graszoden aanleggen

Een graszode is een levend iets, dat betekent dus ook dat het een voedingsrijke bodem nodig heeft. Op baksteen of zand zal deze grond het niet goed doen, kies vooral voor aarde. Ook is het aangeraden de graszoden te voeden met kunstmest zodat de wortels van de zoden zo snel mogelijk vergroeien met de ondergrond. Zoals eerder gezegd is het belangrijk de eerste weken niet te veel over het nieuwe gras heen te lopen, want dit kan nogal fragiel zijn.

Waar koop ik graszoden?

Als je hebt besloten je gazon aan te leggen met graszoden is het tijd om je te gaan richten op de aankoop. Zorg dat je de zoden bij een ervaren partij koopt, zo kun je een gazon aanleggen dat voor lange tijd mooi blijft!

https://ecostyle.nl/