I Web Plaza
Image default
Toerisme

Het grootste, moderne en aantrekkelijke skigebied van Bulgarije – Bansko

goedkope zomervakantie

Bansko, het grootste, modernste en aantrekkelijkste skigebied van Bulgarije, ligt aan de voet van het prachtige Piringebergte. Deze schattige en gracieuze stad zal iedereen ontmoeten en ondergebracht worden in trendy hotels, gezellige en comfortabele appartementen of pensions. De plaats is niet alleen opmerkelijk vanwege de prachtige paden, maar ook vanwege de ongelooflijk mooie natuur, de rijke geschiedenis, de unieke cultuur en oude tradities.

Historische referentie

De eerste nederzetting ontstond in de 9e eeuw, maar de glorie van de badplaats kwam er pas 10 eeuwen later. Bansko heeft meer dan 150 architectonische meesterwerken. Thracische graven en vondsten uit de oudheid, in deze delen gevonden door archeologen, zijn hier ook verborgen.

De renaissance maakte van deze pittoreske plek een centrum voor handwerk, handel en cultuur. Kerken en huizen, waar dichters, kunstenaars en historische figuren zoals Nikola Vaptsarov, Paisiy Hilendarski, Neofit Rilski en vele anderen, ooit leefden, hebben een grote nationale waarde.

Vakantie in Bansko Het skigebied staat vooral bekend om het feit dat het skiseizoen hier het langste is van alle plaatsen in Bulgarije. Zware neerslag in de vorm van sneeuwval en moderne technologieën – sneeuwkanonnen helpen de sneeuwbedekking stabiliteit te geven.

Het complex beschikt over 3 skigebieden, Shiligarnika is bijvoorbeeld interessant voor ervaren skiërs, Chalin Valog voor beginners en Banderishka Polyana zal interessant zijn voor kenners van langlaufen.

Bansko had ook oog voor de bestuursmensen, voor wie een speciaal fanpark was uitgerust. Freeriders gingen ook niet opzij, ze hebben hun eigen gebied voor het meesterlijk uitvoeren van sprongen.

Zodra mei ten einde loopt, begint het zomerseizoen, en daarmee worden de paardrijlessen, fietsen en wandelen hervat. Aan het einde van de lente organiseert de stad een week vol tradities en aan het einde van de zomer een jazzfestival.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html