I Web Plaza
Image default
Aanbiedingen

Hittebescherming en styling: je haar beschermen bij het gebruik van warmtetools

Hittebescherming en styling: je haar beschermen bij het gebruik van warmtetools

Warmtetools zoals föhns, stijltangen en krultangen zijn handige hulpmiddelen om je haar te stylen, maar ze kunnen ook schade veroorzaken als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Gelukkig zijn er manieren om je haar te beschermen en te voorkomen dat het broos en beschadigd raakt door de hitte. In deze blog delen we enkele tips om je haar te beschermen bij het gebruik van warmtetools.

 

1. Gebruik een hittebeschermend product

Een hittebeschermend product is je eerste verdedigingslinie tegen hittegerelateerde schade. Kies voor een kwaliteitsproduct zoals die van L’Oréal Professionnel om je haar te beschermen tegen hoge temperaturen. Breng het product gelijkmatig aan op handdoekdroog haar voordat je begint met stylen.

 

2. Regel de temperatuur

Stel de warmtetools in op de juiste temperatuur voor jouw haartype. Fijn haar heeft bijvoorbeeld lagere temperaturen nodig dan dikker haar. Begin altijd met een lagere temperatuur en pas indien nodig aan om oververhitting te voorkomen.

 

3. Gebruik hittebestendige handschoenen

Bij het gebruik van stijltangen en krultangen is het raadzaam om hittebestendige handschoenen te dragen. Deze handschoenen beschermen je handen tegen brandwonden terwijl je je haar stylet.

 

4. Verminder de blootstellingstijd

Probeer de blootstellingstijd aan warmtetools te beperken. Hoe korter je je haar blootstelt aan hitte, hoe minder schade het zal oplopen. Werk snel en efficiënt om de tijd van blootstelling te minimaliseren.

 

5. Houd de tool in beweging

Beweeg de föhn, stijltang of krultang constant tijdens het stylen. Het vasthouden van de tool op één plek kan ernstige schade veroorzaken. Houd de tool in beweging om de warmte gelijkmatig te verdelen.

 

6. Koel instellen

Eindig je stylingroutine met een koelere instelling. Dit helpt de haarschubben te sluiten en zorgt voor extra glans en gladheid.

 

7. Verzorgende nabehandeling

Na het stylen kun je een leave-in conditioner of een glansserum aanbrengen om je haar te hydrateren en te voeden. L’oreal Professionnel biedt een scala aan producten die je haar kunnen herstellen na blootstelling aan hitte.

Het beschermen van je haar bij het gebruik van warmtetools is van groot belang om schade te voorkomen. Kies voor professionele haarverzorgingsproducten zoals die van L’Oréal Professionnel om je haar te beschermen en te verzorgen tijdens het stylen.

 

https://www.salontopper.nl/