I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Welke verschillen zitten er in led lampen?

Eigenlijk is de term led lampen kopen heel breed. Net als gewone lampen zijn er heel veel verschillende soorten led verlichting. Als het gaat om led lampen dan heb je dingen zoals peertjes voor in normale fittingen, maar ook bijvoorbeeld gehele lampen met kast en al. Een goed voorbeeld hiervan is de led straler. Dit type lamp wordt als complete set geleverd en kan direct gemonteerd worden op bijvoorbeeld een muur.

Als je dit soort led lampen wilt kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben een paar belangrijke aspecten opgenoemd:

Zorg ervoor dat jouw led verlichting de juiste sterkte heeft

 

Led verlichting is vele malen efficiënter dan normale lampen. Als gevolg heb je bijvoorbeeld een veel minder sterke lamp nodig qua wattage dan als je een halogeen lamp zou kopen. Ga er van uit dat led lampen als een led straler ongeveer 10x beter zijn dan halogeen tegenhangers. Dit wil zeggen dat een led straler van 50 watt evenveel licht geeft als een 500 watt halogeen straler. Dat is dan ook een aanzienlijk verschil. Als je led verlichting haalt is het dus belangrijk om een niet te zwakke maar ook zeker niet te sterke lamp te halen. Want alhoewel een 100watt led lamp erg goed kan lijken, zal het in de praktijk minder goed werken voor het verlichten van een kleine achtertuin. Je wilt natuurlijk niet jezelf constant verblinden.

 

Een led straler kan je heel goed buiten gebruiken

 

Niet iedereen staat er stil bij, maar het merendeel van de led lampen zijn heel goed buiten te gebruiken. Dit in tegenstelling tot normale lampen. Een led straler is bijvoorbeeld erg weersbestendig. Zo kan het jarenlang in regenbuien, brandende zon en vrieskou staan zonder enige problemen. Eén van de redenen waarom dit wel met led lampen kan en minder goed met traditionele lampen is omdat led verlichting niet warm wordt. Wanneer een halogeenlamp in de vrieskou heel snel warm wordt en vervolgens weer heel snel afkoelt in de kou, zal dit ten koste gaan van de levensduur van de lamp. Een led straler produceert eigenlijk helemaal geen hitte. Je zou de lamp bijvoorbeeld ook prima brandend vast kunnen pakken.

https://leds-depot.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kan je er allemaal mee maken

laat en nat

Waarom vindt de mens roddelen zo leuk?