I Web Plaza
Image default
Tuin en buitenleven

De voordelen van een tuinkamer

Voor velen van ons is de tuinkamer een oase van rust in een drukke wereld, een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Maar als het buiten koud is, moet u het binnen warm houden. U kunt niet zomaar hier of daar de centrale verwarming voor tien minuten opstoken – dat is niet efficiënt en zou te veel geld kosten. In plaats daarvan hebt u iets nodig dat uw ruimte behaaglijk maakt zonder dat het een fortuin kost.

De tuinkamer laten plaatsen betekent dat u binnenshuis een ruimte creëert die in verbinding staat met de tuin.

Het laten installeren van een tuinkamer betekent dat u binnenshuis een ruimte creëert die in verbinding staat met de tuin. De tuinkamer kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en het kan worden gebruikt als een logeerkamer, kantoor aan huis of speelkamer. In feite kunt u verschillende ideeën hebben over hoe u uw nieuwe ruimte wilt gebruiken en daarom is het belangrijk om alle opties te overwegen voordat u beslist welke functie het beste bij uw behoeften past.

Dat betekent dat de tuinkamer ideaal is om een overgang te maken tussen het huis en de buitenwereld.

Een tuinkamer is een plek om te ontspannen en te genieten van de tuin, of het nu zomer of winter is. Een tuinkamer is een plek waar u in alle seizoenen van de tuin kunt genieten, van de lente tot de herfst en zelfs tot in de winter als u een glazen dak heeft. Het is ook een plek waar u in alle weersomstandigheden van de tuin kunt genieten, zolang het maar niet hard regent.

Een goed voorbeeld van hoe een tuinkamer werkt, is door een uitbreiding van uw huis te maken die het direct met uw buitenruimte verbindt. Dit betekent dat de tuinkamer ideaal is om een overgang te creëren tussen het huis en de buitenwereld – perfect als u op zoek bent naar een rustige plek om te chillen na het werk!

De tuinkamer kan in diverse stijlen worden ingericht.

De tuinkamer kan worden ingericht in verschillende stijlen, afhankelijk van uw smaak en budget. De meest gebruikelijke stijl is een houten vloer, bleke muren en lichtgekleurde meubels. U kunt grote kleurrijke kussens of tapijten gebruiken om de kamer warmte en comfort te geven. Als alternatief kunt u de voorkeur geven aan een meer minimalistische look met witte muren en eenvoudig meubilair zoals een fauteuil of bank en een salontafel.

Wat de verwarming van de tuinkamer betreft, moet u beslissen of u ook in deze ruimte centrale verwarming wilt installeren. Zo ja, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is in de holte boven het plafond voordat u radiatoren of buizen aanschaft waarmee u ze op elkaar zult aansluiten als ze eenmaal op hun plaats zijn geïnstalleerd in dit deel van uw woning dat oorspronkelijk was ontworpen als slechts een uitbreiding op wat er al was voordat het werd omgebouwd tot iets heel anders (nu anders gebruikt).

Hoe richt u een veranda in?

Een veranda is een plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Het kan worden ingericht voor verschillende doeleinden, afhankelijk van uw behoeften. Een traditionele voorporch kan een kleine tafel en stoel voor ’s morgens koffie of thee in de namiddag bevatten, of een schommelbank om te ontspannen met een goed boek. Achterveranda’s worden vaak gebruikt als ontmoetingsplaats in de open lucht en kunnen stoelen bevatten die vergelijkbaar zijn met een woonkamer, zoals banken, stoelen, tafels en lampen. Veranda’s kunnen worden ingericht met items gevonden in de tuin verkoop of rommelmarkten; als je een talent voor het opknappen van meubels het zal charme toe te voegen aan de buitenkant van uw huis.

Neem een schommel op.

Een schommel is een klassiek meubelstuk. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te lezen en een dutje te doen. U kunt er ook in zitten en praten met vrienden, familie of zelfs vreemden op de veranda – ze zullen zich meteen deel van de gemeenschap voelen door gewoon naast u te zitten!

Schommelzitjes zijn ook comfortabel omdat ze heen en weer bewegen als u erop gaat zitten. Deze beweging stimuleert uw zintuigen en houdt ze alert, zodat wanneer mensen u naderen, ze geen last hebben van vermoeidheid door te lang stilzitten.

Gebruik een bank of zithoek rond de omtrek van de veranda om een ontspannen ontmoetingsplaats te creëren.

Op uw veranda zijn er verschillende manieren om een zithoek te creëren. Een bank of sofa is ideaal voor dit doel, maar als u weinig ruimte heeft en de veranda licht en open wilt houden, kunt u twee stoelen gebruiken. Een andere optie is een ronde tafel die in huis dienst kan doen als bijzettafel of salontafel – dit geeft een meer gemeenschappelijk gevoel dan een individuele stoel zou doen. Dit laatste idee werkt vooral goed als u meerdere mensen hebt die graag hun eigen plekje willen, maar niet geïnteresseerd zijn in het de hele dag opstellen van hun eigen meubels (bijv. oudere volwassenen).

Nadat u uw zithoek(en) hebt ingericht, kunt u overwegen om wat kleine accessoires toe te voegen, zoals kussens en potplanten, die kunnen helpen om uw veranda meer af te maken zonder te formeel te zijn; ze hoeven niets bijzonders te zijn: gooi gewoon kussens op banken of stoelen, plaats ze bovenop tafels en bijzettafels (of zelfs over elkaar heen), zet vazen met bloemen of vetplanten (zoals cactussen) neer waar er ruimte voor is! Naast de voor de hand liggende voordelen van deze opties – ze voegen kleur/textuur/hoogte toe, afhankelijk van waar ze geplaatst worden – zullen deze stukken ook helpen de privacy tussen verschillende ruimtes binnen dezelfde structuur te verbeteren door visuele barrières te vormen en toch lucht door die openingen tussen de kamers te laten stromen.”

Gebruik een tafel en stoelen, misschien met een parasol, als een informele eetplek.

In de dwarsdoorsnede van de veranda kunt u met 2 of 3 personen comfortabel zitten. Om de ruimte zo groot mogelijk te maken, gebruikt u alleen een tafel en stoelen. Een parasol zorgt voor schaduw tijdens de warmere maanden, en als hij niet in gebruik is, kunt u hem tegen uw huis zetten zodat hij geen kostbare ruimte inneemt op uw veranda. Als u op zoek bent naar iets formelers dan plastic tuinmeubilair, kunt u overwegen een stoffen tafelkleed te gebruiken om uw gasten een speciaal gevoel te geven. Als er twee volwassenen zijn die regelmatig bij u komen eten, kunt u het beste een tafel kopen die groot genoeg is voor 4 personen; als dit niet mogelijk is door ruimtegebrek, raden we u aan een extra stoel te kopen zodat iedereen genoeg plaats heeft op zijn stoel!

 

 

https://mbveranda.nl/