I Web Plaza
Image default
Particuliere dienstverlening

Wat zijn de voordelen van Raamfolie en hoe breng je raamfolie aan?

Raamfolie is een geweldige manier om uw huis te beschermen en geld te besparen op verwarmings-, koelings- en afkoelingskosten. Het biedt ook privacy voor uw ramen. Het aanbrengen van raamfolie heeft vele voordelen, zoals UV-bescherming, warmtereductie, minder schittering en nog veel meer!

Er zijn veel voordelen aan zonwerende raamfolie.

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie heeft vele voordelen. Raamfolie kan de hitte en UV-stralen verminderen, waardoor de energierekening tot 30% lager kan uitvallen. De folie kan u ook helpen meer privacy in uw huis te behouden door inkijk van buitenaf te blokkeren en schittering van de zon te verminderen.

Warmtevermindering, UV-bescherming en vermindering van schittering zijn slechts enkele van de voordelen.

Voordelen van raamfolie zijn onder andere:

  • UV-bescherming. Raamfolie kan de schadelijke effecten van ultraviolette straling op uw huis, meubels en bezittingen voorkomen.
  • Warmtewering. Raamfolie is een uitstekende manier om uw huis in de zomer koeler te houden, zodat u op uw energiekosten kunt besparen en tegelijkertijd de luchtkwaliteit binnenshuis kunt verbeteren.
  • Vermindering van schittering. Met raamfolies die hoogenergetisch zichtbaar licht (HEV) filteren, wordt de schittering die wordt veroorzaakt door de weerkaatsing van de zon op oppervlakken zoals water, sneeuw of glas aanzienlijk verminderd. Hierdoor kunt u gemakkelijker van uw uitzicht genieten zonder uw ogen te vermoeien of hoofdpijn te krijgen na een verblijf buiten tijdens piekuren in het zonlicht!
  • Minder licht: Raamfolies verminderen niet alleen de schittering en de privacy van het uitzicht, maar verminderen ook de lichtinval in gebouwen, waardoor deze comfortabeler worden voor bewoners die hun kamer willen verduisteren tijdens bepaalde uren van de dag, zoals ’s nachts als ze slapen of na werktijd, wanneer er weinig natuurlijk licht door de ramen in de buurt komt omdat er op werkdagen niet altijd licht is; Dit geldt ook voor kantoren waar de werknemers tijdens hun dienst niet te veel aan direct zonlicht mogen worden blootgesteld, zodat zij geen last krijgen van neveneffecten zoals hoofdpijn (die kan ontstaan bij te lange blootstelling) naast andere zaken zoals vermoeidheid/slaapeloosheid enzovoort enzovoort).

De populairste reden om raamfolie aan te brengen is om de energierekening te verlagen.

De meeste mensen kiezen voor raamfolie om hun energierekening te verlagen en geld te besparen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat ongeveer 40% van de verwarmings- en koelingskosten van een huis via de ramen verloren gaat. De technologie die in raamfolie wordt gebruikt, helpt de warmteoverdracht te stoppen, zodat uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler is.

Raamfolie vermindert ook de schittering van fel zonlicht, wat vermoeide ogen en hoofdpijn kan veroorzaken. Uit een onderzoek van de California Energy Commission bleek dat de UV-stralen die door een glazen raam naar binnen vielen tot wel 80% minder werden. Uit dezelfde studie bleek dat de geluidsoverdracht tot 30% was verminderd.

Naast deze voordelen kiezen veel huiseigenaren voor zonwerende raamfolie omdat het bescherming biedt tegen waterschade door regen of sneeuw aan de buitenkant van hun ramen.

https://raamfolie-shop.nl/