I Web Plaza
Image default
Aanbiedingen

Handige hulp voor het kopen van een fiets

Je bent op zoek naar een nieuwe fiets, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keuze en waar moet je nu allemaal op letten bij het kopen van een nieuwe fiets? De zoektocht naar een passend model kan best lastig zijn. Wij geven je een paar handige tips die je verder helpen bij je fietsavontuur.

 

Fietshouding

Er zijn verschillende soorten fietsen, met allemaal verschillende zithoudingen. Vraag bij uzelf af: hoe wilt u op uw fiets zitten? Als u kiest voor een fiets met een hoog stuur zit u rechtop en kan u goed om u heen kijken. Dit is handig wanneer u veel samen fietst met anderen. Maar maakt u wat langere fietstochten, dan heeft u misschien meer baat bij een fiets met een sportieve houding. Doordat het stuur lager is geplaatst heeft u minder gewicht op het zadel en is de kans minder groot op zadelpijn. Houd er wel rekening mee dat deze houding een stuk zwaarder is voor het bovenlichaam.

 

Passende maat

Het is erg belangrijk dat u de goede maat voor uw nieuwe fiets kiest. Om de juiste maat te vinden heeft u twee dingen nodig, namelijk een meetlint en een rekenmachine. Ga bij het meten rechtop staan, zorg wel dat u geen schoenen aan hebt. Vervolgens zet u uw hielen 15 tot 20 centimeter uit elkaar en meet de afstand tussen grond en kruis. De afstand vermenigvuldigt u met 0.68. Het cijfer wat uit die rekensom komt is de ideale framemaat. Gaat u voor een fiets met een geveerde zadelpen? Haal het getal 4 dan van je framemaat af. Uitgebreidere informatie over het vinden van de perfecte maat fiets vindt u in deze blog.

 

Snel en elektrisch

Misschien zit u er wel aan te denken om een elektrische variant te kopen. Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren erg gewild en maken het fietsen een stukje makkelijker. Wel zijn dit soort fietsen een stuk prijziger dan een gewone fiets. Ook zijn er verschillende elektrische fietsen op de markt. Normale e-bikes hebben een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, deze heel geschikt voor kortere afstanden. Bent u opzoek naar een fiets voor lange afstanden? Dan is een speed pedelec een goede optie. Met dit soort fiets haalt u snelheden van 45 kilometer per uur.

 

Advies nodig bij het kopen van een fiets?

Bent u er nog niet helemaal uit met de keuze van uw fiets? Bij fietsenwinkel Deventer ROTO Tweewielers helpen wij u graag verder, zodat u een fiets koopt die echt bij u past. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze adviseurs.

 

https://www.rototweewielers.nl/