I Web Plaza
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips hersteld te hoofdhuid sneller na een haartransplantatie!

Dun behaarde of kale kunnen weer tot leven worden gebracht met behulp van een haartransplantatie. Het nadeel is echter wel dat je enkele dagen na een haartransplantatie last kunt krijgen van je hoofd. De verzorging van de hoofdhuid is belangrijk dat het goed gebeurd. In dit blogartikel kan jij alles lezen over wat je het beste kan doen na een haartransplantatie, om het herstelproces van de hoofdhuid te versnellen.

 

Neem de tijd

Een haartransplantatie voor je waarschijnlijk maar één keer in je hele leven uit. Na het uitvoeren van een haartransplantatie zijn vertrouwen en geduld erg belangrijk. Haar op je hoofd groeit ongeveer met een snelheid van 1 cm per maand. Voordat de haartransplantatie wordt je vaak volledig kaal geschoren. Een jaar na de haartransplantatie zijn de haarzakjes vaak volledig uitgekomen. Wanneer je herstellende bent kan er pijn en wondjes ontstaan. Als je voorzichtig doet goed uitkijkt zullen deze snel herstellen.

 

Kijk uit!

Nadat je een haartransplantatie hebt ondergaan, moet je vooral erg voorzichtig doen in de eerste tien dagen. In deze dagen dien je niet te veel aan je hoofd te zitten. Een herstellende huid kan jeuken, probeer daarom zo min mogelijk aan je hoofdhuid te zitten. Het herstelproces na een haartransplantatie is een natuurlijk proces. Bovendien moet je de adviezen opvolgen die je hebt ontvangen. Je hoofd dagelijks met hydraterende crème is ook belangrijk. In de eerste tien dagen moet je niet te veel gaan douchen. Om het herstel te bevorderen van de hoofdhuid is dit belangrijk dat je niet te vaak je haar wast. Tot slot is het uitvoeren van zware activiteiten en sporten even afgeraden.

 

Massage op de hoofdhuid

Een massage werkt erg goed om de bloedsomloop te stimuleren. Een massage kan je uitvoeren met behulp van olie, maar ook met droge handen. Geef jezelf een massage door met je knokkels voorzichtig heen en weer te bewegen. Zoals eerder is benoemd, is het belangrijk dat je niet te veel gaat krabben op de hoofdhuid. Verder in het herstelproces is het wel mogelijk om wat meer druk uit te oefenen op de hoofdhuid. Het donorgebied zit op het achterhoofd en dit gebied kan grover zijn de eerste twee weken. Enkele weken na de haartransplantatie mag je wel krabben. Dit is goed voor de stimulering van de haargroei.

 

Haartransplantatie

Wil jij zelf ook een haartransplantatie uitvoeren? Neem een kijkje op de website van Omorfy. Omorfy is de nieuwste, modernste en meest klantgerichte haarkliniek van Nederland. Omorfy blijft altijd innoveren en werkt met de nieuwste technieken.

 

https://omorfy.nl/