I Web Plaza
Image default
Financieel

Hoe u contactloze debetkaarten voor uw bedrijf gebruikt.

Contactloze debetkaarten zijn een populair alternatief voor creditcards. Maar wat is een contactloze kaart eigenlijk? Zijn contactloze kaarten veilig en beveiligd? En waarom kun je ze gebruiken? Dat is wat het artikel wil bespreken. Contactloze kaarten werken meestal als mobiele portemonnees. De betalingsprocedure wordt uitgevoerd door de kaart in principe vast te houden of te tikken op een contactloze kaartlezer. Daarom wordt aangenomen dat een contactloze debetkaart 10 keer sneller is dan traditionele vegen en invoeren van kaarten, aangezien informatie ook veilig wordt bewaard met de kaartlezer af.

Het artikel zal dergelijke voordelen van contactloze debetkaarten en hoe het inkoopprocedures nog soepeler maakt. Voordat u zich gaat registreren, moet u dus meer weten over hoe u kunt zien of contactloze kaarten voordelig voor u zijn.

Wat is een debetkaart?

Debetkaarten werken als een creditcard kaart, maar in plaats van te worden gebruikt als een manier om geld te lenen, worden ze gebruikt om geld over te boeken tussen uw bankrekening en de rekening van het bedrijf. Wanneer u een betaalpas doorhaalt, haalt het bedrijf het geld gewoon van uw rekening en trekt het af van de rekening van het bedrijf. Net als bij creditcards brengen de meeste banken kosten in rekening voor pintransacties. Er kunnen ook kosten van het bedrijf in rekening worden gebracht als u een gratis geldautomaat gebruikt of als het een transactie met alleen contant geld is. Het is dus belangrijk om uw transactiekosten goed in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat u aan beide kanten van de transactie niet te veel betaalt.

Hoe werken contactloze debetkaarten?

Contactloze debetkaarten werken volgens het principe van NFC of Near Field-communicatie. Dit soort technologie maakt gebruik van radiotransmissie om contact te krijgen met de kaarten die in de buurt van de POS-terminal worden gezwaaid. Veel klanten met contactloze debetkaarten kunnen dus transacties uitvoeren door gewoon met een kaart te zwaaien in plaats van deze op een traditionele manier te swipen. Het grootste voordeel van een contactloze debetkaart is dat de kaarthouder ook normale transacties kan doen door de kaart te dippen of te swipen.

Waarom contactloze debetkaarten gebruiken?

 • Contactloze debetkaarten staan gelijk aan meer gemak, vooral bij klanten en verhogen het verkoopvolume met betere klantenservice voor handelaren.

 • Contactloze betalingssystemen omvatten geavanceerde chiptechnologie en verschillende niveaus van versleuteling om veilige en beveiligde transacties te garanderen.

 • Minder of geen kans dat de bankpas verloren gaat of raakt zoekgeraakt, vooral tijdens de transactie, omdat het in de hand van de klant is.

 • Contactloze debetkaarten worden gebruikt in meer dan 10 lakh-winkels in Nederland, samen met meer dan 30 miljoen handelaars vestigingen over de hele wereld.

Daarom kan deze contactloze debetkaart worden ingeschakeld voor andere doeleinden, zoals geldopname bij geldautomaten en veilig online winkelen, samen met veilige ed e-commerce aankopen.

Kenmerken en voordelen van contactloze debetkaarten in Nederland

 • Het momentum van transacties is verdubbeld in vergelijking met normale debetkaarten. Dit stelt u als gebruikers in staat om zonder enige aarzeling hoogwaardige transacties uit te voeren.

 • De kaarten zijn zeer veilig, zodat de klant de kaarten niet aan een handelaar hoeft te overhandigen om de transactie te voltooien terwijl hij nog steeds bezig is met de kaart in zijn hand.

 • Alle contactloze kaarten zijn van groot voordeel, vooral wanneer de transactie plaatsvindt in een zeer drukke winkelomgeving. U hoeft niet te zoeken naar kleingeld of u zorgen te maken of ze contant geld hebben. Dit zal meer gemak bieden in vergelijking met conventionele kaarten.

 • Nu worden zowel Visa als MasterCard-varianten voor contactloze debetkaarten aangeboden in Nederland. Contactloze technologie in Visa wordt meestal geleverd door “Visa PayWave” en door “MasterCard Contactless” in MasterCard.

 • Sommige van de populaire banken in Nederland bieden contactloze kaarten aan. Dergelijke banken bieden ook exclusieve deals, zoals toegang tot luchthavenlounges.

 • De contactloze debetkaarten zijn ook bruikbaar als gewone kaarten. En, ook bij alle Visa/MasterCard die zijn ingeschakeld in verkooppunten, zelfs in de terminals die niet zijn ontworpen voor contactloze betalingen.

Lees ook: in zonnepanelen investeren verstandige keus? Of hoe kun je investeren?

Nadelen van het gebruik van contactloze debetkaarten

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een contactloze debetkaart, maar er zijn ook enkele nadelen.

 • De grootste nadeel is dat je in de rij moet wachten bij de balie van de handelaar om je kaart te vegen. Dit is onhandig voor zowel u als de handelaar.

 • Het andere grote nadeel is dat sommige handelaren geen contactloze debetkaarten accepteren. Hoewel de meeste handelaren ze tegenwoordig accepteren, zul je er nog steeds een paar tegenkomen die dat niet doen.

Welk type contactloze debetkaart moet je kopen?

Je kunt kiezen tussen twee hoofdtypen contactloze debetkaarten: hybride en puur. Het verschil tussen deze twee soorten kaarten is hun veiligheid.

Hybride kaarten combineren elementen van zowel pure als op handtekeningen gebaseerde kaarten. Deze kaarten werken op een chip die de gegevens en pincode opslaat. Hybride kaarten zijn het veiligst van allemaal. Ze zijn ook de duurste en zijn alleen nuttig als u zich zorgen maakt over de veiligheid. Terwijl pure kaarten werken op een op handtekeningen gebaseerd systeem. Deze kaarten zijn meer betaalbaar, en zij zijn het populairst. Ze zijn lang niet zo veilig als hybride kaarten. Voordat u zich aanmeldt voor een nieuwe betaalpas, is het belangrijk om de aanbieder van de kaart te vragen of het een hybride of puur type is.

 

https://spaarbuidel.nl/beleggen/