I Web Plaza
Image default
Financieel

3 geldbronnen om op te tikken voordat u een persoonlijke lening krijgt

Persoonlijke leningen kunnen een betaalbare manier zijn om te lenen. Maar voordat u een aanvraag indient, kan het lonen om ergens anders aan geld te komen.

Als u snel geld nodig heeft, kan een persoonlijke lening een goede optie zijn. U betaalt rente over een persoonlijke lening, maar het bedrag kan verbleken in vergelijking met wat u zou betalen voor een creditcardsaldo. En tijdens de pandemie kom je misschien zelfs in aanmerking voor een lening voor ontbering van het coronavirus. Maar voordat u gaat lenen met een persoonlijke lening, kunt u beter naar deze geldbronnen kijken.

1. Uw noodfonds

Sommige mensen aarzelen om hun nood spaargeld aan te spreken, omdat dit betekent dat ze een deel of het hele vangnet verliezen. Maar het hele doel van een noodfonds is voor noodgevallen waarbij je geld nodig hebt dat je salaris niet kan dekken (of voor wanneer je helemaal geen salaris hebt). Als zodanig kunt u over het algemeen beter uw spaargeld plunderen voordat u ergens anders geld gaat lenen. Zo voorkom je dat je rente oploopt. Meer van deze handige tips staan gemeld op https://geldlenen-met-bkr.nl/

2. Uw eigen vermogen

Uw eigen vermogen is het deel van uw huis dat u volledig bezit. Als uw huis bijvoorbeeld vandaag voor € 300.000 zou kunnen worden verkocht en u € 150.000 aan uw hypotheek verschuldigd bent, zou u € 150.000 aan eigen vermogen hebben. En er zijn manieren waarop u dat vermogen kunt benutten wanneer u geld nodig hebt.

U kunt met name een home equity-lening of een home equity-kredietlijn (HELOC) afsluiten. Bij de eerste leen je een bedrag ineens dat je in termijnen terugbetaalt, net als bij een persoonlijke lening. Met de laatste krijg je toegang tot een kredietlijn waaruit je kunt trekken gedurende een vooraf bepaalde periode (meestal vijf tot tien jaar).

Het rentepercentage dat je betaalt voor een lening met eigen vermogen of HELOC kan lager zijn dan wat u betaalt voor een persoonlijke lening. Als uw kredietscore niet geweldig is, kan een lening met eigen vermogen of HELOC bovendien veel gemakkelijker te kwalificeren zijn. De reden? Uw huis wordt gebruikt als onderpand voor uw lening.

Persoonlijke leningen zijn daarentegen ongedekt, dus u zult over het algemeen een beter krediet nodig hebben om in aanmerking te komen voor een goede rente. Dat gezegd hebbende, als u uw huis als onderpand gebruikt en achterloopt met uw betalingen, loopt u het risico uw huis te verliezen.

3. Uw gezin

Niet iedereen heeft familieleden met veel financiële middelen. Maar als je een naast familielid hebt – een broer of zus, ouder of grootouder – die financieel in een sterke positie verkeert, wil je misschien om een lening vragen in plaats van naar een kredietinstelling te gaan en geld te lenen.

Een familielid kan ermee instemmen u wat rentevrij geld te lenen, en dat maakt dat bedrag een stuk gemakkelijker af te betalen op https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ wordt verteld of dit slim is. Bovendien, als je maar een klein bedrag nodig hebt en je komt niet in aanmerking voor een lening vanwege het coronavirus, kan het zijn dat je problemen krijgt met een persoonlijke lening. Deze leningen leggen over het algemeen leen minima op. Als u bijvoorbeeld € 500 tekort komt aan het betalen van rekeningen, kan het een redelijke oplossing zijn om een familielid om een lening te vragen. Als je toch leent van een familielid, zorg er dan voor dat je het geld terugbetaalt zoals afgesproken. Je wilt je relatie met iemand die je heeft geprobeerd te helpen niet beschadigen.

Als je in de problemen zit, kan een persoonlijke lening een goede manier zijn om geld te lenen. Als u uw maandelijkse betalingen bijhoudt, schaadt u uw credit score niet zoals u zou doen door creditcardschulden te dragen. Maar voordat je een persoonlijke lening afsluit, loont het om bovenstaande mogelijkheden te verkennen. Ze kunnen allemaal een gemakkelijkere of goedkopere manier zijn om toegang te krijgen tot geld wanneer je het nodig hebt.

 

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/800-euro-lening/