I Web Plaza
Image default
Woningen

Wat is een riolering?

Wat is een riolering?

Riolering is het watergedragen afval van woningen en industriële gebouwen. Het wordt geclassificeerd als een soort vervuiling wanneer het in het milieu wordt geloosd.

Handmatige rioleringssystemen zijn al duizenden jaren in gebruik en worden nog steeds in veel gebieden gebruikt. Historisch gezien werd afvalwater geloosd op de omliggende grond of in oppervlaktewaterlichamen zoals rivieren, meren of oceanen. In de 20e eeuw werden deze methoden grotendeels vervangen door moderne sanitaire systemen die menselijk afval behandelen om afvalwater te produceren dat veilig of vaker in een rioleringssysteem kan worden verwijderd.

In ontwikkelingslanden en sommige geïndustrialiseerde landen lozen veel steden onbehandeld afvalwater in waterwegen die worden gebruikt voor drinkwaterbronnen (bijv. rivieren) zonder enige behandeling. Dit vervuilt de watervoorziening en leidt vaak tot ziekten onder de bevolking

Riool Rotterdam verouderd

De riolen in Rotterdam zijn erg oud. Dit betekent dat ze vaak kapot zijn en gerepareerd moeten worden. Het probleem is dat de riolen zich onder de stad bevinden, waardoor het moeilijk is om ze te repareren. De Nederlandse overheid is begonnen met investeren in nieuwe technologie die kan helpen bij rioolreparatie in Rotterdam. De nieuwe technologie wordt een “robotslang” genoemd en helpt bij het identificeren van de locatie van een gebroken leiding. Zodra hij de breuk heeft gevonden, kan hij deze repareren door een speciale gel in de buis te injecteren.

Regioriool.nl

Regioriool.nl mag zichzelf een echte’grote speler’ noemen in de bedrijfswereld. Met hun jarenlange ervaring en meer dan duizend tevreden klanten steken ze met kop en schouder boven de rest uit. Zo hebben ze eigenhandig meer dan honderdvijfentwintig riool problemen opgelost in de regio Rotterdam. Dit is nog al wat vinden de bewoners. Ze willen graag iets terug doen voor deze partij, maar ze weten niet hoe. Weet jij nog een leuk bedankje die je zou kunnen doen? Neem dan snel contact met ons op.

 

https://regioriool.nl/