I Web Plaza
Image default
Mode en Kleding

Wat kost een gemiddelde bh?

Wat kost een gemiddelde bh?

 

De prijs van een bh is te vergelijken met de prijs van een nieuwe auto. Uiteraard niet letterlijk! Maar wel om maar even aan te geven dat de prijzen afhankelijk zijn van tal van factoren. Het belangrijkste is natuurlijk vooraf te bepalen welke type bh of jij wilt? Misschien ben je wel op zoek naar een bikinitopje, dan moet je natuurlijk naar de afdeling badmode. Voor een sport bh is het aan te raden om naar een sportzaak te gaan en zoek je een normale bh, dan kun je het beste terecht in een lingeriezaak. Zoals je dus kunt zien, is het lastig te zeggen wat een bh nu gemiddeld kosten. Toch kunnen we je per type wel een grove schatting geven, zodat je een beetje een idee hebt wat je te wachten staan. Vooral wanneer je niet zo vaak een bh aanschaft, dan kan het in bepaalde winkels best nog wel even schrikken zijn, terwijl dit misschien helemaal niet nodig is. Kortom, goed opletten dus!

 

Een normale bh

 

De prijzen voor een normale bh kunnen verschillen vanaf een euro of 20 tot wel 100 euro. Uiteraard zijn er ook bh’s te koop voor minder dan een tientje, maar daar gaan we het in dit artikel helemaal niet over hebben. Met een bh van 20 euro heb je namelijk een goede kans dat je beschikt over een degelijke en toch stevige bh. Dit zal dan niet direct de mercedes onder de bh’s zijn, maar ze zijn wel functioneel. Ga je iets omhoog in prijs, dan zal je terechtkomen bij het middensegment bh’s. Deze bh’s hebben vaak een net ietwat stijlvolle look en zijn ook gemaakt van een wat hoogwaardig materiaal. Betekent natuurlijk niet dat die andere bh’s een stuk minder zijn dan deze, want het verschil zit hem vaak in kwaliteit en dus levensduur van je bh.

 

Sport bh

 

Net als bij een normale bh, heb je ook met een sport bh tal van verschillende prijsklassen. Daar komt ook nog bij dat het afhankelijk is van het type ondersteuning welke je kiest. Kies je namelijk voor high support, dan zal de prijs al snel enkele euro’s hoger kunnen liggen, dan wanneer je kiest voor een normale bh. Toch kun je ook deze bh, net als een normale bh al scoren vanaf een euro of 15 tot 20. Wel is het aan te raden goed te kijken naar de juiste ondersteuning, aangezien je anders kans hebt op vervelende blessures of zelfs blijvend letsel. 

 

Speciale bh’s

 

Naast de praktische bh’s, zijn er natuurlijk ook nog speciale bh’s zoals een compressie- en voedingsbh. De prijs voor deze bh’s zijn volledig afhankelijk van je eigen wensen en zijn daarom dus bijna niet te schatten op een bepaald gemiddelde. Voor deze bh’s is daarom ook vaak altijd het advies om naar een winkel te gaan, zodat ze je daar kunnen helpen met het uitzoeken van een geschikt model voor jouw situatie.