I Web Plaza
Image default
Vervoer en transport

Zo herkent u een goede dashcam voor uw wagenpark

U bent op zoek naar een goede dashcam voor uw wagenpark. Dit heeft vele voordelen voor u als wagenparkbeheerder, maar ook voor de bestuurder. Een dashcam verzamelt bewijsmateriaal en schrikt mensen met slechte bedoelingen af. Kiest u voor een dashcam met slimme video? Dan wordt zelfs gevaarlijk rijgedrag vastgelegd. Genoeg reden om uw vloot hiermee uit te rusten.  

Dashcams zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen en maten. Dat maakt de keuze niet altijd makkelijker. Want welke functies mogen niet ontbreken? En waaraan kun je een goede dashcam onderscheiden van de rest? In dit blog gaan we hier dieper op in. 

Dashcam soorten voor wagenparken

De mogelijkheden bij het kiezen van een dashcam voor uw wagenpark zijn enorm. Momenteel zijn dashcams voorzien van slimme video enorm in trek. Bij slimme video maakt de dashcam gebruik van een AI-engine. Hierdoor start de dashcam automatisch met het starten van de opname, vanaf het moment dat de motor is gestart. Bij abrupt rijgedrag wordt een video gestuurd met een classificering van het rijgedrag. Op deze manier borg je de veiligheid van de chauffeur en omstanders. 

Dan blijven er nog genoeg soorten dashcams over. De soort bepaalt in grove lijnen wat u als wagenparkbeheerder terug kunt kijken. Afhankelijk van het soort bedrijf en wagenpark kun je op basis van de soort dashcam een keuze maken. We maken onderscheid tussen:

  • Traditionele dashcams met één lens om vast te leggen wat voor u gebeurt.

  • De dashcam met slimme video. De dashcam heeft 2 lenzen, waarvan één gericht is op de binnenkant van de cabine. Slimme video legt ook onveilig rijgedrag vast.

  •  Multi camerasysteem die 360 graden video vastlegt.  

 

Als het mogelijk is kunt u kiezen om de dashcam te combineren met telematica. Telematica combineert de vastgelegde beelden met data. Dit geeft u als wagenparkbeheerder de volledige context van de situatie. 

De beste dashcam voor uw wagenpark

Te veel verschillende functionaliteiten maakt een dashcam niet altijd beter. Het is beter om te kiezen voor functionaliteiten die van toepassing zijn op uw wagenpark. Onderstaande functionaliteiten onderscheiden een recreatieve dashcam van een dashcam geschikt voor uw wagenpark:

 

  • Kies voor een dashcam met high-definition beeldkwaliteit in 720p of 1080p.

  • Voldoende opslagruimte is van groot belang bij een dashcam.

  • Kies een dashcam met een zwaartekracht sensor (G-sensor). Uw dashcam wordt geactiveerd bij een bepaalde beweging, trilling of schok. Maar belangrijker de gemaakte videoclip wordt direct beveiligd. 

  • Een dashcam met Wifi kiest u om de beelden draadloos, met 4G op afstand te bekijken door middel van een live update.

  • Night vision of met hoge kwaliteit beelden zorgen dat u beelden in het donker van hoge kwaliteit zijn.

 

Genoeg om rekening mee te houden. Bent u niet helemaal thuis in de functionaliteiten en mogelijkheden van een dashcam? Raadpleeg een expert. Zij werken dagelijks met dashcams en adviseren uiteenlopende bedrijven. Op basis van uw wensen en behoeften geven zij aan welke dashcam het beste is voor uw wagenpark.

 

https://www.verizonconnect.com/nl/oplossing/dashcam/