I Web Plaza
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij een houten ladder?

Wanneer je op zoek bent naar een houten ladder weet je zeker dat je bij Van Eldik Ladders aan het goede adres bent. We maken ladders sinds 1891 en weten waar we het over hebben.

Het maken van een houten ladder

De houten ladder wordt volledig geproduceerd in onze werkplaats. Het duurzame hout wordt in balken bij ons bezorgt. Onze laddermaker selecteert de balken. Dat doet hij door twee balken te kiezen die bij elkaar passen. Daarvoor moet je jaren ervaring hebben. Je leest als het ware de kromming van de balk. Wanneer je twee balken hebt met eenzelfde kromming dan horen deze bij elkaar. 

Vervolgens begint het frezen van de balken. Wanneer dit klaar is dan zijn het de bomen van de ladder. De sporten, die we op voorraad hebben liggen, worden in de ladder gelijmd. Hierna maken we de naden in de ladderboom dicht met houtvulling. Dat doen we bewust. Hierdoor kan er geen vocht meer in de naden komen. 

Als laatste zetten we de ladder in de lijnolie. Dat doen we met een lijnolie spuit. Doordat we de ladder hiermee behandelen gaat je ladder jaren mee. 

Onderhoud en keuring

Je ladder moet goed onderhouden worden. Dat is eenvoudig door jezelf te doen. Zorg dat je na een klus de ladder altijd droog opbergt. Mocht er vuil aan je ladder zitten haal dat er dan zoveel mogelijk af. Een keer per jaar controleer je zelf of de ladder nog goed is. Dat doe je door de ladder op een vlakke ondergrond te leggen. De ladder moet nu helemaal vlak op de grond liggen. Hierna loop je de sporten na om te kijken of er misschien scheuren inzitten. Is je ladder helemaal in orde dan hang je hem weer droog weg. Zijn er onregelmatigheden? Neem dan contact met ons op. Vaak is een reparatie zo gebeurd. We zetten de ladder dan ook direct weer even in de lijnolie.

Koop je ladder bij Van Eldik Ladders

Je weet nu hoe we de ladders maken bij Van Eldik Ladders. Dat doen we al jaren op dezelfde manier. Onze ervaren vakmensen maken de beste producten als een van de laatste in Nederland. Heb je advies nodig over welke ladder het beste geschikt is voor jou situatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan via de telefoon, maar je bent zeker welkom in onze werkplaats. We laten je graag zien waar onze ladders gemaakt worden.

 

https://www.vaneldikladders.nl/