I Web Plaza
Image default
Woning en Tuin

3 Goude bespaartips op energie

Als je warmteverlies in huis hebt, kan dat oncomfortabel zijn en bovendien veel extra energie verbruiken. De verwarming lijkt op te warmen “voor de buitenlucht”. Dan is isolatie een goede keuze.

De woning kan geïsoleerd worden met vloer-, wand- en plafondisolatie, maar ook gedeeltelijke isolatie van de woning zelf zou niet moeilijk moeten zijn. Wat u zelf kunt doen, is kieren en spleten zoeken en deze dichten. Het is mogelijk om een ​​spanstrip aan de kieren en spleten van het raam of de deur te bevestigen. Als er een opening in het frame zit, kun je het beste afdichtmiddel gebruiken om het op te vullen. Dit maakt je huis een stuk aangenamer en bespaart natuurlijk energie.

Hoewel gaten en scheuren worden opgevuld, kan er toch warmte verloren gaan. Dan is uw woning niet goed geïsoleerd. Als het huis niet goed geïsoleerd is kan er veel warmte verloren gaan.

Als u wilt, kunt u uw huis beter isoleren. Voorbeelden van isolatie zijn vloer- en bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Deze isolatiemethoden houden de kou buiten en maken het huis warmer. Het kost geld om je huis te isoleren, maar dankzij de energiebesparing verdien je de aankoopprijs elk jaar terug.

Isolerende ramen met isolerende raamdecoratie

Ongeveer 37% van alle warmte gaat verloren via ramen en deuren. Goede verduisterende gordijnen zijn de beste oplossing om ze te voorkomen, wij raden aan om voor verduisterende gordijnen te kiezen, verduisterende gordijnen zorgen namelijk voor extra warmte omdat deze stof van een dikker materiaal is gemaakt. Deze thermische isolerende gordijnen houden de koude buitenlucht tegen. Hierdoor blijft je huis goed geïsoleerd en blijft de warmte in huis. Kies dus voor verduisterende gordijnen met een extra coating: hoe dikker het materiaal, hoe warmer je huis wordt!

Gebruik energiebesparende apparaten

Moderne elektrische apparaten verbruiken veel minder energie dan oude modellen. Vervang daarom  de oude apparaten door nieuwe. Het grootste deel van de elektriciteitsrekening gaat naar huishoudelijke apparaten. Huishoudelijke apparaten is een verzamelnaam voor huishoudelijke apparaten. Dit zijn bijvoorbeeld vriezers, wasmachines, vaatwassers en drogers. De kleur van deze apparaten is vaak wit. Huishoudelijke apparaten zijn goed voor ongeveer 280 euro per jaar op de elektriciteitsrekening. Maar wat is de beste manier om hier te besparen?

Als je thuis nog een oud apparaat hebt staan, ruil het dan om voor een nieuw. Let bij het kopen op het etiket van het apparaat. Dit label geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. De letters op het etiket geven aan hoe zuinig het apparaat is. Kies het apparaat met de naam A. Een paar jaar geleden was merk B energiezuinig, maar tegenwoordig is merk A het meeste zuinig in de winkels A++ is nog zuiniger.

Natuurlijk kost het geld om deze apparaten te vervangen, maar omdat ze zo energiezuinig zijn, verdient het zichzelf snel terug. Ga daarnaast efficiënt om met huishoudelijke apparaten en gebruik ze zo min mogelijk.

 Verstandig gebruik van de wasmachine is bijvoorbeeld:

  • Gebruik de machine alleen als de trommel helemaal vol is.
  • Zo koud mogelijk wassen
  • T-shirts en broeken op 30 of
  • 0 graden 
  • Draai het kortste programma