I Web Plaza
Image default
Mobiliteit

De leukste fietsroutes van Nederland

 

Wil jij het beste uit je fietservaring halen? Zet je zadel alvast goed, want deze fietsroutes zijn de leukste van Nederland! Heb je een nieuwe fiets gekocht of wil je een nieuwe fiets kopen? Dan zijn deze plekken onmisbaar om te bezoeken! Elke provincie heeft mooie fiets plekken waar je waarschijnlijk nog niks van af wist. In Nederland is fietsen zeer populair, daarom legt Nederland fietspaden op de meest prachtige plekken. De volgende fietsroutes zijn erg mooi in elk seizoen! Het fietsen op prachtige plekken waar jouw voorkeur naar uitgaat wordt als therapie gezien, en wat is jouw favoriete fietsroute? 

Fietsroute #1: De Veluwe

Hou je ervan om door mooie natuurgebieden te fietsen waar je verrast wordt door de enorme diversiteit? De fietsroutes in de Veluwe zijn dan een must voor jou! Op deze fietsroutes zul je langs prachtige velden (waaronder heidevelden), vennetjes en stuwwallen fietsen. De fietsroutes zullen je leiden naar de prachtige bossen in de Veluwe. Niet opschrikken als je af en toe hier en daar een dier spot. Dit maakt de fietservaring stiekem toch wel een beetje af! De Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Met ongeveer 91.200 is dit de een na grootste natuurgebied van Nederland! Om je fietservaring nog beter te maken raden wij jou aan om een fiets te kopen die heuveltjes en oneffen ondergronden makkelijk kan berijden! 

Fietsroute #2: De Slufter route

De Slufter route is een zeer bijzondere fietsroute. Hou je van een avontuurtje? Dan is dit de perfecte route voor jou! Hier kom je namelijk niet zomaar, om de slufter route te befietsen moet je eerst de veerboot pakken naar het eiland Texel en daarna nog 36 km fietsen! Je fietst langs een prachtig natuurgebied die De Slufter heet. Dit is niet zomaar een plattelands natuurgebied, hier zie je namelijk het bijzondere kustleven! Fiets je tot het noorden van het eiland? Hoera! Hier kan je de vuurtoren bekijken! Om deze fietservaring te optimaliseren raden wij jou aan om een elektrische fiets te kopen of te lenen. Het kan namelijk wat zwaar zijn om zo een grote afstand af te leggen als je extra ondersteuning nodig hebt!

Fietsroute #3: Heide Het Loo en de vorstelijke bossen

Deze fietspaden leiden je door de prachtige koninklijke bossen in de provincie Gelderland. Op deze fietsroute zal je niet alleen prachtige bossen tegenkomen, maar ook koninklijke paleizen en kastelen! Kasteel Cannenburg is in de winter een waar sprookje! In de warme jaargetijden kun je de koninklijke ijskar bezoeken die zich bevindt in Gortel. Ook op deze fietsroute kun je wilde dieren tegenkomen! 

Wil je na het lezen van deze natuurgebieden ook direct je fiets grijpen? Of heb je nog geen fiets, maar wil je alsnog dolgraag deze prachtige fietsroutes bezoeken? Tegenwoordig kun je al zeer voordelig een nieuwe fiets met de beste kenmerken kopen. Twijfel daarom niet langer en koop een nieuwe fiets, je zal er gegarandeerd geen spijt van krijgen!