I Web Plaza
Image default
Particuliere dienstverlening

De meest voorkomende oorzaken van een verstopping in Breda

Afvoeren en riolen kunnen om verschillende redenen verstopt raken. Als u merkt dat uw gootsteen of toilet niet goed doorloopt, is het eerste wat u moet doen een goede blik werpen op wat er in de afvoer zit. Als u een van de volgende dingen ziet, kan dat de oorzaak van het probleem zijn:

Vetten en oliën

Vetten en oliën zijn de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in leidingen en afvoerkanalen. Simpel gezegd kunnen deze stoffen zich na verloop van tijd ophopen in uw leidingen doordat ze met water door de afvoer worden gespoeld. Als deze ophoping blijft toenemen, zal het uiteindelijk een verstopping veroorzaken die kan voorkomen dat u uw gootsteen of toilet naar behoren kunt gebruiken.

De meest voorkomende soorten vetten/oliën zijn:

  • Eetbare oliën (zoals olijfolie)
  • Boter
  • Margarine
  • Frituurvet (gebruikt voor het bakken van voedsel)
  • Reuzel (een soort gestold dierlijk vet)
  • Vet (kan worden gevonden in kookgerei zoals spatels)

Bakspray is een ander product dat een verstopping van de afvoer of het riool kan veroorzaken vanwege het hoge vetgehalte.

Voedselafval

De meest voorkomende oorzaak van verstoppingen zijn etensresten. Voedselresten kunnen de vorm hebben van vet, olie, of voedselresten bevatten. Organische en niet-biologische etensresten kunnen uit de keuken of de badkamer komen. Dit soort verstopping treedt meestal op wanneer er zich in uw leidingen een opeenhoping van organisch materiaal bevindt dat daar al enige tijd zit en begint te ontbinden nadat het in de loop der tijd aan water is blootgesteld.

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een afvoer/riool verstopping in breda.

Breda is een studentenstad en we merken dat studenten vaak te maken krijgen met een verstopping. Heb je hulpt nodig om je riool te onstoppen in Breda? Ga dan eens opzoek naar een rioolservice in de buurt van Breda.

De meest voorkomende oorzaken van een verstopping in Breda zijn de volgende:

  • Voedselresten die door het toilet worden gespoeld. Spoel alleen toiletpapier door het toilet!
  • Haren, die gewassen en gespoeld zijn, maar waar nog veel zeep aan zit. Als u een van deze mensen bent, wrijf het haar dan droog met een handdoek voordat u het doorspoelt – u zult verbaasd zijn hoeveel schuim er dan afkomt! Dit zal ook helpen voorkomen dat er zich later klitten vormen in uw leidingen.
  • Papieren handdoeken die in vet of olie (zoals spekvet) zijn gedrenkt. Als iets zo vettig is dat het een spoor achterlaat als u ’s nachts door sneeuwverstuivingen loopt, dan is het waarschijnlijk te vies voor waterzuiveringsinstallaties zoals die in Breda. U kunt dergelijke materialen afgeven door ze ter plaatse af te geven of ze in een daarvoor bestemde container ter plaatse te deponeren als er een in de buurt is (zie boven).
https://www.rioolgroep.com