I Web Plaza
Image default
Sport

De suspension trainer aanschaffen

Een fantastische suspension trainer wordt voornamelijk gebruikt voor fitness gerelateerde trainingen, maar wordt ook vaak ingezet voor bootcamp lessen. Het kan ook veel waarde bieden aan andere soorten sporten om een suspension trainer te gebruiken. De suspension trainer is een zeer handzaam apparaat waarmee je diverse trainingen kunt uitvoeren. Je neemt deze namelijk gemakkelijk mee naar een plek waar je kunt gaan trainen. Denk bijvoorbeeld aan een bos, een sportschool op locatie, maar ook op vakantie kun je de suspension trainer gemakkelijk meenemen om daar je training te gaan voortzetten. Ook kan je dit gebruiken voor meerdere oefeningen. Je training hier makkelijk je core mee, maar ook je rug en je armen zijn hier goed mee te trainen.

 

Assortiment

Je vindt in het assortiment veel soorten van de suspension trainer. Met dit apparaat kan je door middel van lichaamsgewicht trainen en ook de zwaartekracht helpt je mee om de trainingen uit te kunnen voeren. Je spieren worden op basis van dit principe een stuk sterker en hier heb je dus helemaal geen externe gewichten voor  nodig om dit te kunnen bewerkstelligen. Uit  onderzoek is zelfs gebleken dat het trainen met je eigen lichaamsgewicht zelfs een stuk effectiever kan zijn dan wanneer je dit doet met externe gewichten.

 

Stabiliteit en flexibiliteit

Naast dat je spieren sterker worden door middel van de suspension trainer wordt ook de stabiliteit van je lichaam versterkt en ook de flexibiliteit krijgt hierdoor een boost. Ook is het goed om je core te verstevigen door middel van de suspension trainer, want hier kunnen velen oefeningen voor worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld een jump squats waarbij je goed moet letten op het verstevigen van je core.