I Web Plaza
Image default
Kinderen

Dit is waarom je je kind een autoped als verrassing zou moeten geven

Dit is waarom je je kind een autoped als verrassing zou moeten geven

De autoped bestaat al enkele decennia. Talloze generaties zijn ermee opgegroeid en ze blijven vandaag de dag populair bij zowel jongens als meisjes. Zelfs volwassenen gebruiken autopeds in druk stadsverkeer. Daarom zou je kind vertrouwd moeten raken met de autoped. Ook zijn scooters een geweldige manier voor kinderen om ‘fysiek zelfvertrouwen’ te krijgen. Scooters zijn een geweldige manier om je kinderen naar buiten te krijgen en plezier te hebben, en ze kunnen hen ook helpen te leren fietsen.

Een autoped is goed voor lichaamsbeweging voor je kind

Volgens de CDC krijgt slechts ongeveer 24% van de kinderen tussen 6 en 17 jaar de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging (60 minuten) per dag. Hierdoor stijgt het aantal kinderen met obesitas, diabetes en andere gezondheidsproblemen veroorzaakt door overgewicht. Je kinderen aanmoedigen om hun hart te trainen en hun lichaam elke dag te bewegen, is belangrijk, maar niet altijd gemakkelijk in onze digitaal verleidelijke wereld van tv’s, computers en tablets.

Het helpt hun motorische vaardigheden te ontwikkelen

Scooterrijden vereist zowel fijne als grove motoriek. Je kind moet met de benen van de grond afduwen, een rechte rug houden en het stuur van de scooter vastpakken. Ze zullen deze vaardigheden in de toekomst op veel verschillende manieren kunnen gebruiken, zoals bij sporten, klusjes doen, complexere blokkentorens bouwen en zelfs beter worden in schrijven!

Het geeft ze een boost in hun zelfvertrouwen 

Hoe vaak heeft je kleuter niet gezegd: “Ik kan mijn schoenen niet aantrekken”, “Ik kan mijn shirt niet verwisselen” of “Ik kan mijn speelgoed niet alleen opruimen?” Je hebt ze misschien allemaal gehoord. Hoewel kleuters veel kunnen, zijn er nog steeds veel alledaagse dingen die ze niet kunnen, of in ieder geval dingen waarvan ze denken dat ze ze niet kunnen. Soms heeft je kind alleen zelfvertrouwen nodig om te zien dat het ‘grote kinderen’-dingen kan doen. Alleen op een autoped rijden bijvoorbeeld is misschien de eerste stap om te beseffen hoe capabel ze zijn. Als je kinderen graag scooters rijden, hebben ze misschien een goede tas nodig om al hun spullen mee te nemen. Een calvin klein tote bag is dan een goede voor je kind om alles in mee te nemen.

Kies een stevige scooter die lang meegaat

Een scooter kan lange tijd worden gebruikt. Als je meer dan één kind hebt, kan een jongere broer of zus de scooter gemakkelijk gebruiken als het oudere kind hem ontgroeid is. Hoewel ze goedkoop zijn, zijn de stevige autopeds gemaakt om jarenlang mee te gaan, zelfs als ze veel worden gebruikt. Koop ook een stevige fietshelm als je wilt dat je kind veilig buiten kan spelen. Het helpt hoofdletsel te voorkomen als je kind valt. Je kind heeft naast een stevige step en helm ook een sterke tas nodig. In dit geval is een kapten and son fyn tas een prima optie. 

Geef je kind of kleinkind een stoere step als verrassing

Is binnenkort de verjaardag van je zoon, dochter of kleinkind? Verras ze dan met een van de stoere autopeds. Je kunt gemakkelijk een coole scooter kopen in een lokale of online winkel. Maar onthoud, voordat je er een voor je kind of kleinkind aanschaft, moet je ervoor zorgen dat je al weet welke geschikt is voor hem of haar