I Web Plaza
Image default
Electronica en Computers

Het verschil tussen eenmalige licentie en abonnement licentie voor Microsoft Office

Het gebruik van Microsoft Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint is voor veel mensen een dagelijkse routine. Of je nu thuis werkt, op school zit of in een kantoor werkt, de kans is groot dat je op een gegeven moment met een van deze programma’s te maken krijgt. Microsoft biedt verschillende licenties aan voor Office-programma’s, afhankelijk van of je de software thuis of professioneel gebruikt. In dit artikel zullen we de verschillende licenties voor thuisgebruik en professioneel gebruik van Microsoft Office bespreken.

Thuisgebruik

Er zijn twee manieren om Microsoft Office-programma’s thuis te gebruiken: via een abonnement of via een eenmalige aankoop. Met een abonnement op Office 365, krijg je toegang tot de nieuwste versies van de Office-programma’s, evenals extra opslagruimte en de mogelijkheid om online samen te werken met anderen. Het abonnement is maandelijks of jaarlijks opzegbaar. Met een eenmalige aankoop, betaal je één keer voor de programma’s en kun je ze voor onbeperkte tijd gebruiken. Echter, je krijgt geen toegang tot de nieuwste versies van de programma’s, maar wel updates voor kritische problemen. Er zijn ook partijen die dit wel leveren. Check bijvoorbeeld eens deze office 2021 licenties.

Professioneel gebruik

Voor professioneel gebruik van Microsoft Office-programma’s, biedt Microsoft verschillende licentieopties aan, afhankelijk van de grootte van een bedrijf en hoeveel gebruikers toegang moeten hebben tot de software. Er is Office 365 Business, dit is een abonnement op de software voor kleinere bedrijven. Dit abonnement geeft toegang tot de nieuwste versies van de programma’s en biedt dezelfde extra’s als de thuisversie. Er is Office 365 ProPlus, bedoeld voor grotere bedrijven die een groter aantal gebruikers willen licentiëren. Dit abonnement biedt vergelijkbare functionaliteit als Office 365 Business, maar met meer flexibiliteit en aanpasbare opties. Er is ook Microsoft 365 voor enterprise, die specifiek voor grotere bedrijven en organisaties, die aanvullende functies zoals geavanceerde beveiliging en gegevensbeheer bevatten.

Als we het over professioneel gebruik hebben, is het belangrijk te weten dat er ook veel volume licentie programma’s zijn die beschikbaar zijn voor organisaties die veel gebruikers hebben. Vaak maken dergelijke organisaties gebruik van office 365

Het verschil tussen eenmalige licentie en abonnement licentie voor Microsoft Office

. Informeer bij een ict bedrijf naar de mogelijkheden voor office 365.

https://www.besteloffice.nl/product/microsoft-office-2019-professional/