I Web Plaza
Image default
Electronica en Computers

Hoe vind ik mijn ip adres

Hoe vind ik het IP adres van mijn router?
Net als jouw internetverbinding heeft ook jouw router een eigen IP, zij het een ander type. Het IP van de router is noodzakelijke informatie wanneer je bijvoorbeeld lokale netwerkinstellingen wenst aan te passen. Deze aanpassingen gebeuren meestal in een aparte omgeving van de router. Om deze omgeving te bereiken moet je het IP adres van de router intypen in de browser.

Het IP van jouw router terugvinden in Windows
Er zijn verschillende methodes om het IP adres van jouw router terug te vinden in Windows. De snelste manier is via de command-prompt. Je drukt tegelijkertijd op de letter “R” en de Windows-toets. Heb je geen Windows-toets? Dan kan je ook het icoontje linksonder aanklikken op het scherm. In de volgende stap typ je “cmd” in het scherm en druk je op enter. In het daaropvolgende scherm typ je ‘ipconfig” en druk je weer op enter. In de overvloed aan informatie vind je achter “Default gateway” het IP adres van jouw router.

Het IP van jouw router terugvinden op Mac (OSx)
Op een Mac is het terugvinden van het adres van jouw router zo mogelijk nog eenvoudiger. Hou de option-toets ingedrukt en klik vervolgens op het WiFi-icoon in de menubalk. Nu zie je het IP adres van de router en ook gegevens betreffende jouw internetverbinding zoals BSSID en het Mac-adres van jouw netwerkkaart.

Het IP van jouw router terugvinden op Android
Ga op jouw telefoon of tablet naar “instellingen” en klik op “WiFi”. Rechts bovenaan vind je drie bolletjes terug waarop je kunt klikken om bij “Geavanceerd” terecht te komen. Scroll naar beneden om het IP adres van jouw router terug te vinden.

Het IP van jouw router terugvinden op jouw iPhone (iOS)
Navigeer naar instellingen en klik op “WiFi”. Klik nu op het blauwe rondje met de i naast de naam van het netwerk. Nu verschijnt er heel wat informatie over jouw verbinding zoals het IP adres van jouw router.

Een korte samenvatting
Websites en online services maken van jouw IP adres gebruik om met je te communiceren. Zonder IP kan je dus niet surfen op het internet. Daar staat echter tegenover dat een IP adres heel wat informatie over jezelf vrijgeeft zoals jouw locatie. Om jouw privacy te beschermen kan je opteren voor het verbergen of wijzigen van jouw IP adres. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van en VPN of Virtual Private Network. Door hier gebruik van te maken verberg je jouw eigen IP en maak je gebruik van het IP van de VPN server voor jouw communicatie met websites.