I Web Plaza
Image default
Onderwijs

Resultaten boeken als leerling en als meester

Goed worden in wat je doet. Dat is iets wat we allemaal willen, of je nou jong of oud bent, beginnend bij je droombaan of op je studie. Ongeacht het doel, je wilt het bereiken. Het vaststellen van dit doel kan soms al lastig genoeg zijn, laat staan de tussenstappen. Daarom zijn er mensen zoals jij, coaches; jij behoudt het overzicht en vertelt je leerlingen hoe ze bij dat ene doel komen. Iedere coach geeft hier zijn of haar eigen invulling aan maar ook jullie hebben één ding gemeen; het beste in jullie leerlingen naar boven halen. Toch kan dit ook voor jou moeilijk zijn. Een helpend handje, een coach voor een coach is dan op zijn plek. En die zijn er gelukkig! Daarom is er de cursus coaching.  

Wat doet de coach?  

De coach helpt zoals eerder aangehaald de leerling. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren zijn. Te denken valt aan het boosten van zelfvertrouwen bij faalangst, opbouwende feedback geven, omgaan met ouders van leerlingen en hun vragen en het werken naar een doel. Voor deze verschillende processen, die soms bij één en dezelfde coach terechtkomen zijn dan ook verschillende trainingen. Via dit linkje kan je bekijken wat voor soort trainingen er zijn, waar ze uit bestaan en wat het programma ervan is: cursus coaching. 

Didactisch coachen als de beste 

Dat er verschillende vormen van coachen zijn is nu hopelijk wel duidelijk. Een manier van coaching die nog niet aan de beurt is gekomen is didactisch coachen. Als coach geef je opbouwende kritiek op meerdere aspecten van de leerling. Deze aspecten zijn over het algemeen de taak, de aanpak, de houding van de leerling en de talenten van de leerling. Je leert het beste in de leerling naar boven te halen, dit te implementeren in de aanpak, deze aanpak aanpassen op de taak en de houding van de leerling zo positief en vol vertrouwen mogelijk maken. Deze technieken kunnen direct worden toegepast in de praktijk, dat is leuk want je ziet daardoor vaak meteen resultaat. Een didactisch coachen training kun je bekijken op: Didactisch coachen training.