I Web Plaza
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilles volgen

Nederland is een land met water en veel wind. Het is dus ideaal om in te zeilen. Zeilen kent meerdere fantastische voordelen. Je bent heerlijk bezig in het water. Het is ook zeer rustgevend, want van water word jij als mens kalm. Een ander voordeel van zeilen is dat je ook nog eens flink kunt bewegen, want het is best intensief om te doen. Je hebt dus een leuke tijd en tegelijkertijd ben je gezond bezig! Zeilen kan echter best pittig zijn en voordat je ermee aan de gang gaat, is zeilles volgen aan te raden. Maar als het gaat om zeillas, dan kun je dit in groepsverband volgen, maar ook in je eentje. In dit artikel bespreken wij hiervan de voordelen en nadelen.

 

Zeilles volgen in je eentje

Wil jij zeilles volgen in je eentje? Dan is dat zeker mogelijk. Er zijn verschillende zeilscholen alwaar je één instructeur tot je krijgt toebedeeld. Het voordeel van in je eentje les volgen, is dat je dan optimaal kunt leren, omdat de instructeur alle tijd in jou steekt. Je zal dus ook snel vooruit gaan, zeker wanneer je een goede connectie met de instructeur hebt en jullie elkaar precies aanvoelen. Het nadeel is echter dat het doorgaans wel wat duurder is. Dus het is belangrijk om ook naar je budget te kijken. Bovendien leer je dan geen medeleerlingen kennen en dat kan in verschillende gevallen uiteraard ook jammer zijn.

 

Zeilen met een groep

Een belangrijk voordeel van zeilen met een groep is dat het beregezellig is. Je krijgt les met andere studenten en ze hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Dit brengt uiteraard een vorm van eenheid teweeg, want als jullie allemaal hetzelfde doel nastreven kan er gesteld worden dat er sprake is van een vorm van verbinding. Het nadeel is echter dat er minder tijd voor jou persoonlijk is, met als gevolg dat het wat langer kan duren voordat jij het eigen hebt gemaakt. Een voordeel is dan weer dat het stuk goedkoper is dan individueel les volgen.

Kijk dus goed wat het beste bij je past, want je kunt veel kanten op.