I Web Plaza
Image default
Bedrijven

Moderne manieren van uitzenden

Sinds de uitvinding van televisie en radio is de manier waarop men gewend is uit te zenden flink veranderd. Waar onze opa’s en oma’s de tijd van zwart wit televisie nog hebben meegemaakt is inmiddels digitale televisie de norm. Dat de manieren waarop informatie wordt verzonden naar de luisteraar of kijker valt op wanneer we enkele moderne manieren van uitzenden onder elkaar zetten.

Bekend van Youtube

Doordat men tegenwoordig 24/7 verbonden is met het internet is het aanbieden van online beeldmateriaal erg aantrekkelijk. Een populair platform voor het maken en aanbieden van online beeldmateriaal is Youtube. Dit platform heeft het erg eenvoudig gemaakt om een video te uploaden. Via Youtube is het mogelijk eenvoudig te zoeken binnen alle geüploade video’s. De video’s zijn gratis te bekijken. Door dit platform zijn al veel vaak jonge mensen erg rijk geworden. Doordat de dienst gratis is wordt populair beeldmateriaal miljoenen keer bekeken. Zoveel views is iets waar bekende merken graag geld aan uitgeven om hierbij betrokken te worden.

Podcast

Een podcast is te vergelijken met een van te voren opgenomen radio uitzending. Een podcast bestaat vaak uit een verzameling opgenomen uitzendingen over één bepaald onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een podcast over de Marathon die elke week nieuwe onderwerpen bespreekt zoals de marathon voorbereiding, veel voorkomende hardloop blessures en een interview met de beste Nederlandse loper van de Marathon van New York. Podcasts zijn populair bij mensen die veel in de auto zitten. Podcasts kunnen eenvoudig worden gestreamd via de populaire muziek stream dienst Spotify. Veel mensen die vaak in de file staan of in de auto zitten geven de voorkeur aan een interessante podcast die zij zelf kunnen uitzoeken boven een willekeurige uitzending van een radiozender waar zij minder invloed op hebben.

Teams en livestreams

Door de Corona maatregelen zijn veel Nederlanders vorig jaar maart gedwongen thuis komen te zitten. Een vervelende situatie die op het begin wat lastige situaties met zich meebracht. Het gebruik van diensten als Microsoft Teams zorgde ervoor dat beeldbellen de standaard werd. Maar soms wil je als bedrijf een presentatie geven waarvoor een beeld via de webcam niet ideaal is. Vanwege de professionele uitstraling of vanwege de grote van datgeen het webcam beeld zou moeten uitzenden. In dat geval kiezen bedrijven vaak voor een livestream organiseren. Deze livestream kan openbaar worden gemaakt of publiek door de livestream wel of niet af te schermen met een toegangscode.

https://www.valo-online.events/hoe-organiseer-je-een-succesvolle-livestream/

Gerelateerde artikelen

Breaking crypto news: beleggen wordt het nieuwe sparen

Stroom besparen doe je op deze manier

De transitievergoeding berekenen bij ziekte per periode