I Web Plaza
Image default
Bedrijven

Snel, duidelijk en ter zake met een animatievideo

De eerste 8 seconden zijn het belangrijkste om de kijker zijn aandacht te krijgen. Als de kijker niet genoeg opgewekt wordt dan zal de kijker snel stoppen met het bekijken van je animatie. Je kan YouTube als voorbeeld nemen, daar krijg je pas de mogelijkheid om de video over te slaan na 5 seconden. Dit kan ervoor zorgen dat de kijker doorklikt of juist de video langer bekijkt.

Er is dus geen tijd om 8 seconden iets te laten afspelen waar niks wordt gezegd of niets interessants te zien is. Door een animatie te maken kun je meer creatiever aan de slag gaan waardoor de kijker van je video veel informatie op een korte tijd krijgt.

Hoeveel kost de productie van een animatie?

Hieronder zijn een aantal argumenten opgesomd waar er rekening gehouden moet worden bij het berekenen van de prijs als je een animatie gaat maken of laten maken.

 

Als eerst is het belangrijk hoe de stijl van je animatievideo is. Een 3D animatie maken is de duurste vorm dit vooral omdat bij deze stijl er het meest in detail gewerkt wordt. Een 3D animatie maken van 60 seconden zal je dan ongeveer tussen de 3000 en 8000 euro kosten.

 

De lengte van je animatievideo speelt ook een rol in het bepalen van de prijs. Het is belangrijk om te weten wat je met deze video wilt bereiken bijvoorbeeld wil je iets promoten of instructies geven? Het is vanzelfsprekend dat een instructievideo langer zal duren dan een promotievideo waardoor een instructievideo dan duurder zal uitkomen.

 

Het is vaak ook aangeraden om een professionele voice-over acteur in te huren, die weet precies hoe je een verhaal naar voren moet brengen op de meest natuurlijkste manier. Natuurlijk zal je dan voor deze voice-over acteur of actrice voor een tekst van 250 woorden tussen de 300-400 euro betalen.

 

Ten slotte betaal je ook voor de audio, natuurlijk als je gebruik maakt van geluidseffecten om een animatie te realiseren op je webpagina. Als er in je animatie dieren voorkomen dan zal je dierengeluiden toe moeten voegen, hier moeten je dan ook een prijs bij rekenen. Audio valt natuurlijk ook onder het gebruik van muziek in je animatievideo. Je kan hierbij kiezen wat voor soort je muziek wilt gebruiken.

 

5 Voordelen van een animatievideo

  1. Consumenten bekijken liever video’s dan dat ze een tekst moeten lezen over het product.
  2. Videocontent blijft altijd beter hangen.
  3. Online video’s zijn meer geschikt voor de mobiel. Het is belangrijk dat je video op de mobiel makkelijk toegankelijk is.
  4. Er is een grotere kans dat je bezoeker of klant dankzij de video meer geraakt wordt. Een video zegt ook altijd iets meer dan een gewone simpele tekst.
  5. Google houdt van video content. Door gebruik te maken van een animatievideo is het makkelijker voor jou om op Google gevonden te worden.
https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/