I Web Plaza
Image default
Woning en Tuin

Wat is een tapkraan?

Je hebt vast wel eens water gedronken uit de keuken. Dan is de kans groot dat je gebruik hebt gemaakt van een tapkraan. Een tapkraan is een apparaat waaruit water kan worden getapt. Deze is meestal bevestigd aan een gootsteen en het kan een aangesloten sproeier hebben voor het spoelen van borden en handen.

Een tapkraan bestaat meestal uit twee hendels (één voor warm water en één voor koud water), een uitloop en een enkele of dubbele hendel die de waterstroom regelt. Het meest voorkomende type kraan is de pull-down-stijl, waarbij een hendel aan de uitloop naar beneden trekt om de klep te openen waardoor water uit de kraan kan stromen.

Hoe maak je een tapkraan schoon?

De meest gebruikelijke en eerste stap bij het reinigen van de kraan is het verwijderen van de beluchter. De beluchter is een apparaat dat vaak een filter heeft (dat ook wel een scherm genoemd wordt) en te vinden is aan het uiteinde van de kraanuitloop. Deze is vaak te verwijderen, door hem los te schroeven of hem eruit te trekken.

De volgende stap voor het reinigen van een kraan is het verwijderen van minerale afzettingen aan de binnenkant van de kraan met een oplossing van azijn en zuiveringszout. Meng een deel azijn met drie delen water in een kom en meng vervolgens een theelepel zuiveringszout per kopje water dat wordt gebruikt. Laat een oude tandenborstel in het mengsel vallen en schrob alle resten weg die je aan de binnenkant van je kraan ziet.

Het kiezen van een passende wasbak bij een tapkraan

Het kiezen van een waskom kan een hele klus zijn. Er zijn zoveel opties en functies om te overwegen. Met deze gids kunt u echter de beste kiezen voor je behoeften. Het eerste dat je moet doen, is je behoeften identificeren en bepalen wat voor soort wastafel het beste bij je past. Als er maar een paar mensen zijn die hem gebruiken, wil je misschien een wastafel op voetstuk die gemakkelijk schoon te maken is en niet te veel ruimte in beslag neemt in je badkamer. Maar als er meer mensen zijn die hem gebruiken, is het misschien de moeite waard om een onderbouwwastafel te kopen met meer dan één kraan of zelfs twee wasbakken.

https://www.teakea.nl/badkamer/sanitair/tapkranen