I Web Plaza
Image default
Bedrijven

Stroom besparen doe je op deze manier

Als je aan tien mensen vraagt of ze willen besparen op stroom is de kans groot dat ze allemaal “ja” zullen gaan antwoorden, het besparen op stroom is namelijk goed voor de portemonnee maar ook zeker voor het klimaat. Het klimaat is tegenwoordig natuurlijk een serieus thema en we kunnen het klimaat alleen onder controle brengen als we allemaal een steentje bijdragen, hieronder zie je een paar tips hoe jij kan besparen op stroom.

Energielabel

Op alle elektrische apparaten zit een verplicht energielabel, op dit label kun je zien hoeveel stroom een apparaat verbruikt. Door te kiezen voor een energiezuinig apparaat ga je dus ook automatisch minder stroom verbruiken. Deze apparaten zijn qua aanschaf vaak wat duurder dan minder zuinige apparaten, toch is het aanschaffen van een energiezuinig apparaat op de lange termijn voordeliger. Over de jaren heen betaal je namelijk minder voor de stroom omdat je minder verbruikt.

Verander de verlichting

De makkelijkste manier om stroom te besparen is via de verlichting, lampen staan namelijk ruim een aantal uur per dag aan. Het is dus goed om eens te gaan kijken wat voor lampen je hebt, gloei- en halogeenlampen zijn namelijk totaal niet energiezuinig. Deze lampen kan je dan ook beter vervangen door led- en spaarlampen, deze lampen verbruiken veel minder stroom en zijn dus een stuk meter voor het milieu en de portemonnee. Wel is het bij deze lampen het geval dat ze op lange termijn pas goed zijn voor de portemonnee, qua aanschaf zijn led- en spaarlampen namelijk duurder dan gloei- en halogeen lampen.

Isoleren

Door je huis goed te isoleren houdt hij veel warmte vast, hierdoor hoef je dus minder snel de verwarming aan te zetten. Hierdoor bespaar je ook heel veel en draag je dus een steentje bij aan de verbetering van het klimaat.