I Web Plaza
Image default
Verbouwen

Wat is een kadastrale kaart

Er zijn verschillende redenen waarom je een kadastrale kaart moet raadplegen. Op een kadastrale kaart staat veel informatie over verschillende steden en diverse wijken, zoals Oosterpoort, Helpman, Amsterdam en Rotterdam. De kadastrale kaart bevat veel informatie over verschillende percelen, die je in Nederland kunt vinden. Nederland is namelijk onderverdeeld in diverse percelen met een uniek nummer. Deze kun je allemaal terugvinden in de kadastrale kaart en voor diverse doeleinden gebruiken. Je kunt de kadastrale kaart op het internet vinden en dit door middel van een satellietfoto. Maar waarvoor moet je een kadastrale kaart raadplegen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Waarvoor de kadastrale kaart raadplegen? 

Voor het WOZ-waarderapport is het verstandig om de kadastrale kaart te raadplegen. Je kunt namelijk het waarderapport hier opvragen. Het is een rapport voor de waardering onroerende zaken. De waarde wordt gebruikt als basis voor het bepalen van de belasting die je moet betalen voor het onroerend goed. Voor woningbezitters is het van groot belang dat de WOZ-waarde van hun woning zo goed mogelijk wordt bepaald. De bepaling is een schatting en wordt daarom ook gezien als onnauwkeurig. Wil je een nauwkeurig WOZ-waarderapport? Dan moet je er een laten opstellen door een expert. Ben je van plan je woning te verkopen? Dan is het ook handig om via de kadastrale kaart het energielabel op te vragen. Mensen vinden het tegenwoordig namelijk erg belangrijk dat een woning een duurzaam energielabel heeft. Ook als je een woning wilt kopen, is het verstandig om hier eens naar te kijken. 

Verbouwen 

Als je van plan bent om te gaan verbouwen, is het ook belangrijk om een kadastrale kaart raad te plegen. Veel mensen krijgen ruzie met de buren, omdat ze de woon grens overschrijden en dit kan vervelend zijn. Door een kadastrale kaart raad te plegen, kun je meer informatie krijgen over je perceel. Je ziet op deze manier precies wat de omtrek van je woning is en waar de woon grens ligt. Doordat je de woon grens ziet, weet je ook precies tot waar je kunt bouwen. Op deze manier voorkom je problemen met de buren en sta je niet voor een verrassing. 

 

 

 

https://kadastralekaart.com/buurten/oosterpoort-BU00140101