I Web Plaza
Image default
Verbouwen

Isoleren kruipruimte vloer

Waarom zou je je kruipruimte isoleren?

Het isoleren kruipruimte vloer brengt veel voordelen met zich mee. Een van die voordelen is dat je door je vloer te isoleren minder energie nodig hebt om je huis op de juiste temperatuur te houden. Er zal in de winter minder koude lucht van je kruipruimte naar de andere verdiepingen gaan. Je hebt dan minder stookkosten en kunt dus een hoop geld besparen, wat met de stijgende energieprijzen mooi meegenomen is. In de zomer houdt het juist warme lucht buiten en blijft je huis ook makkelijker koel. Dit is natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu.

 

Vocht tegengaan in je kruipruimte

Een ander voordeel van het isoleren van je kruipruimte is dat het vochtvorming tegen gaat. Het is slecht om een vochtige kruipruimte te hebben omdat het schimmel kan veroorzaken. Daarnaast kan het ook schimmel in andere ruimtes brengen als het vocht langs de muren omhoog stijgt of via gaten op andere plekken terecht komt. Vocht zorgt vaak ook voor onprettige geuren die in je huis terecht kunnen komen en helaas ook blijven hangen, waardoor je er moeilijk vanaf kunt komen. Dit is allemaal te voorkomen door goed te isoleren en zo te zorgen voor een droge kruipruimte.

 

Hoe een kruipruimte isoleren?

Er zijn verschillende manieren om een kruipruimte te isoleren. Zo kun je kiezen voor een bodem- of vloerisolatie. Afhankelijk van de grootte en de andere dingen die in je kruipruimte staan, kan de ene vorm beter bij jou passen dan de andere. Zo past vloerisolatie goed bij een hoge kruipruimte, daarbij plaats je isolatiemateriaal tegen de onderkant van je vloer aan. Dit kan gaan om thermoskussens, schuim of platen van kurk. Een ander materiaal dat ook veel gebruikt wordt is bodemfolie. Dit is voornamelijk geschikt voor kruipruimtes die erg vochtig zijn. Als je juist een lage kruipruimte hebt, is bodemisolatie beter.

 

https://www.isoselvloerisolatie.nl/kruipruimte-vloerisolatie