I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Animatie laten maken hoe doe je dat?

Een animatie is een video die bestaat uit een aantal op een volgende frames die samen een bewegend beeld vormen. Een animatie laten maken is een heel karwij, maar al dit werk kan een animatiestudio voor jou doen. Maar wat is nou het precieze proces bij een Animatie laten maken? Wij leggen het voor je uit:

Stap 1: Het concept

Voordat de animatie geanimeerd kan worden is het belangrijk om te weten waarover de animatie moet gaan. Je bepaalt eerst samen met de animatiestudio waarover je wilt vertellen in de video, en hoe je dit wilt overbrengen op je publiek. Vaak vind er een sessie met de animatiestudio plaats waarin je zoveel mogelijk over je product, dienst of boodschap vertelt. De animatiestudio filtert dan de belangrijkste informatie en verteld de eerste ideeën, deze vormen uiteindelijk je concept. 

Stap 2: Het storyboard en visual design 
Tijdens de tweede stap van het animatie proces wordt het storyboard met daarbij een visual design opgesteld. Het design wordt weergegeven in een soort van stripverhaal. Deze fase is belangrijk voor jou omdat je hier feedback kunt geven op het visual design. Zodra jij helemaal tevreden bent, kan de animatie gemaakt worden. 

Stap 3: Jouw animatie laten maken 
Inmiddels weet je al ongeveer hoe jouw animatie eruit komt te zien. Het is nu tijd voor het echte werk. De animators gaan aan de slag met jouw animatie en sturen je een eerste versie op. Ben je hier niet tevreden mee, dan kun je nog feedback geven. Zodra jij tevreden bent is je animatie klaar! 

Stap 4: Animatie laten maken? Ga verder met Video Marketing 
Animatie laten maken? Allemaal heel leuk en aardig, maar zodra de verspreiding hiervan niet goed gebeurd ben je alsnog niet veel opgeschoten. Het is belangrijk dat je video marketing toepast op je animatie om hier het optimale uit te halen. Online zijn er een hele hoop tips en tricks te vinden, wanneer je nog niet zo bekend bent met Video Marketing kan het inschakelen van een expert helpen. 

Je weet nu inmiddels wat er allemaal komt kijken bij een animatie laten maken. Zoals je hebt gezien is het een heel proces wat bestaat uit verschillende stappen die veel tijd kosten. Heb je niet de tijd om dit zelf te doen? Vraag dan een animatiebureau om hulp! 

https://www.uitleg-animatie.com/