I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

De beste manieren om te voorkomen dat je kind van de trap valt

De beste manieren om te voorkomen dat je kind van de trap valt

Het is behoorden tot één van de grootste nachtmerries van ouders: je kind die keihard van de trap valt. Kinderen die van de trap vallen kunnen ontzettend hard huilen en schreeuwen. Hoewel het soms overdreven overkomt en lijkt op krokodillentranen, ervaren kinderen daarna vaak ernstige lichamelijke klachten. Daarom is het beter om te voorkomen dat je kind daadwerkelijk van de trap valt. Bij ouderen werken trapliften het best, maar hoe zit dat dan bij kinderen?

Plaats een traphekje

De beste manier om te voorkomen dat je kind van de trap valt is door het plaatsen van een traphekje. Kleine kinderen zijn vaak actief in huis aan het spelen. Het is logisch dat je niet elke kleine beweging van je kind in de gaten kan houden. Tijdens het spelen komt het vaak voor dat de kinderen – zonder duidelijke aanleiding- opeens van de trap willen springen of glijden. Met een goede trap hek hebben ze voortaan geen kans meer om  in de buurt van de trap te spelen.

 

Een stevige trapleuning

Naast een goede trap hek, ook een stevige trapleuning effectief. Vooral voor de momenten waarop de kinderen wel gebruik mogen maken van de trap. Mochten ze dan toch uitglijden, dan is de kans klein dat zij van meerdere treden vallen als zij de leuning goed vast pakken.

Bovenstaande oplossingen zijn natuurlijk niet voor alle kinderen effectief.  Bij kinderen met een beperking kan een trapleuning of traphekje niet voldoende bescherming bieden. Voor hen werkt – net als bij ouderen – een traplift beter. Met behulp daarvan kunnen zij op een veilige manier naar boven of beneden in het huis zonder teveel risico te lopen op nare lichamelijke gevolgen door een eventuele val.  

Als je kinderen hebt en een woning met meerdere trappen, dan wil je natuurlijk voorkomen dat zij er keihard vanaf vallen. Gelukkig zijn er genoeg manieren die je daarbij kunnen helpen waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken om huilende kinderen met nare lichamelijke klachten.

https://www.economy.nl/