I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Gevaar van het internet

Via het internet loop je steeds meer gevaar. Er kunnen ongewenste bestanden op je apparaat komen, of je gegevens worden gestolen. Het kan ook zo zijn dat jij je gegevens weggeeft, zonder dat je doorhebt dat het voor slechte activiteiten is. Je moet hiermee opletten. Mocht je er niet uitkomen kun je kijken naar Internet security.

 

Er is een vorm van oplichting waarbij fraudeurs vanuit andere landen bellen den doen alsof ze helpdeskmedewerkers van bekende en grote bedrijven zijn. Je kunt denken aan bedrijven zoals Ziggo, Apple, Google en Microsoft. De mensen aan de telefoon zeggen dat je computer gehackt is of dat de computer besmet is met virussen. Je kunt hier beter niet op in gaan, want wanneer je hier wel aan meewerkt krijgen deze oplichters toegang tot je computer. Vervolgens kunnen zij geld overmaken naar zichzelf. Het overgemaakte geld verdwijnt meestal heel snel naar het buitenland. Helpdeskfraude is helaas nog steeds veel voorkomend. Let hier op en zorg voor voldoende Cybersecurity.

 

Cryptojacking en botnet

Cryptojacking is een vorm van cybercriminaliteit. Bij deze vorm proberenen cybercriminelen een hoop geld te verdienen door het verkrijgen van cryptocurrency. Ze doen dit door in te breken in zoveel mogelijk computers, wifi-netwerken en websites. Dit gebeurt ook in die van mensen die niet aan crypto doen. De criminelen infecteren bijvoorbeeld netwerken en apparaten met malware, waardoor ze onderdeel worden van een cryptomining-botnet.

 

Een botnet is een netwerk van computers die zonder kennis van de eigenaar besmet zijn met virus of andere negatieve software. Deze computers worden door derden misbruikt. Zo worden botnets gebruikt voor het uitvoeren van cyberaanvallen en voor het versturen van spam.

 

DDoS-aanvallen

Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen zijn ontworpen om websites of internetdiensten onbruikbaar te maken door de server te overbelasten. Dit zijn meestal websites van grote commerciële bedrijven, e-maildiensten of diensten van creditcardmaatschappijen en banken. De criminelen achter de aanval kunnen veel geld verdienen door bedrijven te chanteren of door hun diensten te verhuren. Particuliere websites worden niet snel aangevallen omdat er geen commercieel belang is.

http://rootsec.nl