I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Java en hoe werkt het?

Java is een programmeertaal waarmee je software kan maken voor meerdere platformen. Java werkt volgens het write once run anywhere principe. Als je benieuwd bent wat Java is en hoe het verder in zijn werk gaat? Lees dan vooral verder!

Wat is Java?
Java is een general-purpose programmeertaal. Dit betekent dat je de taal kan gebruiken voor meerdere systemen. Het is bijvoorbeeld te gebruiken voor Linux en Windows. Door het WORA principe hoef je maar één keer je programma te schrijven. Java converteert de code naar het operating systeem waarop de code draait. Hou runt Java eigenlijk ieder operating systeem? Dit doet Java door het Java Virtual Machine in te schakelen. Dit systeem compileert de code naar een bytecode. Door de code te compileren in een bytecode kan je op alle combinaties van het operating systeem en hardware runnen. Tijdens dit proces verandert Java de run time nauwelijks.

De Java code
Om uiteindelijk een java programmeur te worden moet je het hoog nodige afweten van de structuur van Java. Met de Java code ga je als Javascript programmeur aan de slag. Java werkt met classes, hiervan is er eentje altijd publiek en de rest is privé (private). Alles wat je in Java tegenkomt bestaat uit objects. De classes zijn eigenlijk als het ware de blauwdruk van een object. Een Java method, of meerdere methods, is wat er zich in een class bevindt. De methodes bevatten altijd een soort instructies. Deze instructies kan je vergelijken met functies die in andere programmeer talen zitten. De classes van Java zijn de variabelen en operaters van andere programmeer talen. Dit klinkt allemaal zeer ingewikkeld en dat is het ook zeker. Buiten de Java code zijn er nog een hoop dingen die je moet weten over Java om een java programmeur te worden. Verdiep je verder in Java en kijk of hier je interesse ligt.

http://kojac.nl