I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Bewerken van kozijnen

 

Als u gaat verhuizen naar een oud huis, dan is de kans aanwezig dat het kozijn in het huis aan het rotten is geraakt. Rottende kozijnen zijn niet fijn en als een kozijn aan vervanging nodig is dan kan dat ook een duur grapje zijn. Kozijnen kopen of kozijnen bestellen kan namelijk erg duur zijn. Het ligt er natuurlijk altijd aan waar u ze koopt en wat u er eventueel zelf aan kunt klussen. 

 

Als u eenmaal nieuwe kozijnen heeft gekocht of als de kozijnen in het nieuwe huis niet aan het rotten waren maar wel aan vernieuwing toe waren, dan kunt u voor verschillende mogelijkheden kiezen om uw kozijn te bewerken. Hier twee manieren hoe u uw kozijn kunt bewerken:

 

  1. Lakken. Als u houten kozijnen heeft dan kunt u ervoor kiezen om deze kozijnen te lakken. Na eventueel de vorige verflaag verwijderd te hebben en de nieuwe te hebben aangebracht, kunt u na een paar uur een lak laagje aanbrengen. Na 24 uur de lak te hebben laten opgedroogd kunt u een nieuwe lak laag aanbrengen. 
  2. Oliën. Ook hier weer bij een houten kozijn kunt u ervoor kiezen om uw kozijnen te oliën. Het is hierbij slim om de olie te verdunnen. Verdunde olie trekt namelijk veel beter in het hout. Nadat de eerste laag olie goed is opgedroogd kunt u de tweede laag olie aanbrengen. Ook bij de tweede laag is het handig om een verdunde olie aan te brengen. 

 

Nadat u uw kozijnen hebt bewerkt naar uw wens is het natuurlijk altijd fijn, handig en erg belangrijk voor het kozijn zelf dat u hem goed schoon houdt. Temperatuur verschillen kunnen ervoor zorgen dat de houten kozijnen krimpen en dat wilt u voorkomen. Het is daarom erg belangrijk dat u uw kozijnen schoonmaakt met de juiste temperatuur. 

 

https://directeenkozijn.nl/