I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Duurzame ambities voor vastgoed? Laat een meerjarenbegroting opstellen!

Duurzaamheid is momenteel een hot topic en wordt steeds vaker onder de aandacht van mensen gebracht. Ook met betrekking tot vastgoedbeheer zijn er veel mogelijkheden om te verduurzamen, zoals het vernieuwen of verbeteren van de isolatie, het installeren van zonnepanelen en/of warmtepompen en het renoveren van oude onderdelen. Desondanks is het geen eenvoudige klus om vastgoed te verduurzamen en is de klus dus niet in een handomdraai geklaard. Om die reden is het van belang om een realistisch en haalbaar meerjarenplan op te stellen voor het onderhoud van vastgoed, zoals voor appartementencomplexen waar Verenigingen van Eigenaren verantwoordelijkheid voor dragen. Hebt u daarom als VvE hulp nodig bij het opstellen van een Meerjarenbegroting voor de verduurzaming van het appartementencomplex? Dan helpt Laan35 graag een handje.

Wat is een meerjarenbegroting?

Een meerjarenbegroting, MJOB of meerjarenplanning voor vastgoedonderhoud en -beheer geeft inzicht in toekomstige onderhoudsklussen, zoals het vervangen van een intercomsysteem of het plaatsen van zonnepanelen. Ook worden de hieraan verbonden kosten gepresenteerd in het onderhoudsplan, zodat bewoners van appartementencomplexen niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Om deze zaken vast te stellen, begint Laan35 met een inspectie van het appartementencomplex en noteren wij de ambities en plannen van de VvE. Op die manier kan er namelijk inzicht verkregen worden in de manieren waarop er verduurzaamd gaat worden en de doelstellingen van de VvE. Hieruit volgt de meerjarenonderhoudsplanning, die als houvast en richtlijn dient voor het toekomstig onderhoud van het vastgoed.

In gesprek met Laan35

Denk jij veel baat te hebben bij een meerjarenbegroting voor wat betreft het vastgoedonderhoud, -beheer of -verduurzaming en ga jij graag de samenwerking aan met Laan35? Aarzel dan niet om in gesprek te gaan met de experts van Laan35 om de doelstellingen door te nemen en realistische plannen op te stellen voor een haalbare meerjarenbegroting.

https://laan35.nl/