I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

De corona app

Het leven is een rotzooi sinds corona werd ontdekt in het land. Hoewel het allemaal mild begon, was er toch reden voor paniek; nu een jaar later is het land nog steeds in strenge lockdown, omdat er nu twee coronavarianten zijn gevonden in het land. Veel mensen verliezen de hoop, dus de overheid probeert een paar maatregelen te nemen zodat de bevolking zich minder zorgen gaat maken. Veel mensen geven het leven nu een dikke onvoldoende namelijk. Er zijn meer zelfdood pogingen dan de afgelopen jaren, en veel onderzoekers zijn bang dat lockdown de mentale dood wordt van de jonge generatie. Een maatregel die is genomen door de overheid is het creeeren van een corona app.

De corona app is net zo simpel als het klinkt: heb je de app op je telefoon staan, dan vul je je gegevens in en kan je precies zien of je in aanraking bent gekomen met iemand die corona had of heeft. Voor sommigen is dit erg handig, omdat ze dan een beetje in de gaten kunnen houden of de omgeving veilig is of niet. De aanwezigheid app werkt echter averechts voor velen. Door het constante in de gaten houden, worden mensen vaak paranoide en zelfs nog banger voor het corona virus. Ook vinden veel mensen de app een privacy schending van het dagelijkse leven, en andere mensen vinden ook dat het voor discriminatie kan zorgen.

Een toekomst zonder app is niet waarschijnlijk. Het is juist mogelijk dat de app verder ontwikkelt wordt, en dat je op een gegeven moment een bepaalde toegangsregistratie via de app moet doen om ergens naar binnen te komen. Wanneer dit gaat gebeuren, is nog steeds onduidelijk, omdat Nederland druk bezig is met de vaccins. Het schijnt dat ongeveer 200.000 mensen ingeeent zijn tegen het virus, maar dit is nog geen eens een kwart van de bevolking.

 

 

 

http://economy.nl