I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Karperspotten in de nacht

In de nachtelijke uren is het lastig om karper te spotten. Het ontbreken van natuurlijk licht rond en in het water maakt het erg lastig. Met een heldere maan kan het soms wel lukken, maar ook dan is het vaak erg lastig. Toch is het mogelijk. 

Dat karper een echte kantvis is weten niet alle vissers. Gedurende de dag kan je ze zeker in de zomer midden op het water liggen. Met uitzondering van de momenten van veel wind en opgewaaid vuil en voedseldeeltjes die in een hoek van het water te vinden zijn, zie je op sommige wateren de karper amper. Dan is het eens interessant om je nachtsessie te onderbreken met een hoofdlampje. Als het water het toelaat kan je langs de waterkant struinen op zoek naar karper. Want wat blijkt, de karper is niet zo lichtschuw als dat je zou verwachten. Vaak gaat de karper rustig door met zwemmen of azen als er een zaklamp op wordt geschenen. Ook andere vissoorten laten zich nauwelijks leiden door deze mensgemaakt zon in de nacht. 

Met een klein buideltje voer, een penhengel met goed vismolen en een kleine tacklebox, kan je zo gericht op zoek naar de karper in de kanten van het water. Met deze techniek kan je heel gericht de karpers spotten een aanwerpen. Eigenlijk grappig dat veel van de voerstekken die gedurende de dag vis opleveren, ’s nachts zwijgen en overdag pas weer tot leven komen. Of juist andersom. Dit kan onder meer te maken hebben dat de karper gedurende de dag een vast stramien aanhoudt. Overdag in de relatieve veiligheid van het midden van het water en ’s nacht de vruchten plukken van de rijke voedselgronden van de oevers. Dit wetende kan het ook goed zijn om je vislijnen gedurende de dag te verleggen naar holdings voor de dag en die van de nacht. Hierdoor kan je alle visuren van de dag effectief karper vangen.

https://www.sportvisgigant.nl/