I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Korte comfortabele douche

Bij een comfortabele douche denk je al gauw aan hoge tempraturen water en een lange douchebeurt. Bij z’n lange douchebeurt verspil je enorm veel water en verbruik je ook nog eens veel CO2 omdat het water verwarmt moet door gas. Het is dus tijd om je  comfortabele douche te veranderen naar een korte comfortabele douche en wij gaan je uitleggen hoe je dat kan doen.

Een kortere douche bespaart veel energie en kan zorgen voor een vermindering van jouw milieubelasting. Een gemiddeld huishouden kan zo 15.000 liter warm water per jaar besparen en zo 60 m3 gas. Z’n 80 procent van al het warme water in de Nederlandse huishoudens komt van het douchen. Als iedereen 5 minuten zal gaan douche kan heel Nederland 120 miljoen m3 water besparen en zo 450 miljoen m3 aardgas. Een kortere douche is dus beter voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Een kortere douche is, kun je dus ook wel veilig douchen noemen. Ten eerste, omdat je aan het milieu denkt. Er zal minder uitstoot van CO2 vrijkomen tijdens het douchen. En de tweede reden waarom een korte douche een veilige douche is, is omdat lang warm water je duizelig kan maken en er voor kan zorgen dat je jouw balans verliest. Een kortere douche is dus ook goed voor jouw welzijn.

En heb je wel eens stilgestaan hoeveel tijd je verspild onder de douche? Als je ongeveer 9 minuten per dag doucht, breng je zo 120 dagen in je hele leven door onder de douche. Dat is ander halve dag per jaar. Verlaag je dit naar 5 minuten per dag, dan bespaar je elk jaar zoveel tijd dat je ongeveer 24 voetbalwedstrijden kan kijken. Skip dus die comfort douche en bespaar tijd. Je helpt er niet alleen jezelf mee, maar ook het milieu door het verminderen van CO2 uitstoot en het verminderen van water verspilling.

 

https://lavicta.nl/