I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat heb je nodig om online klanten te werven?

Om online klanten te werven zijn er een aantal basiszaken die je op orde moet hebben.
Natuurlijk is één van die zaken een professionele website maar ook het conversie procces moet je zo toepassen dat een website bezoeker wel wordt omgezet naar betalende klant (dit is uiteindelijk waar we het voor doen!).

 

 

Niet alleen bezoekers zijn belangrijk!

Wanneer je denkt aan het werven van online klanten is het eerste wat er in je op komt dat je een behoorlijk aantal website bezoekers nodig hebt.
Hoewel je met een goed uitgewerkte zoekmachine optimalisatie campagne natuurlijk een heel eind komt is het, in mijn ogen, belangrijker dat je “gerichte bezoekers” op jouw website weet te krijgen.

Het gaat hier namelijk niet om kwantiteit maar om kwaliteit!

Om een voorbeeld te geven is het een stuk waardevoller om 50 bezoekers op jouw website te krijgen die ook daarwerkelijk opzoek zijn naar jouw dienst dan 1000 bezoekers die eigenlijk iets compleet anders zoeken.

Begin dus niet klakkeloos met jouw homepagina proberen te ranken in de zoekmachines maar maak eerst een paar landingspagina’s die gericht zijn op één (of 2) zoekwoorden en optimaliseer deze voor beter online vindbaarheid.

Richt je aandacht op je website

Hoewel het verkrijgen van bezoekers erg belangrijk is wil je online klanten en leads binnen halen is het zorgen dat jouw website goed in orde is minstens zo belangrijk.

Zoals ik hierboven al het aangegeven is het veel belangrijker om ervoor de zorgen dat een bezoeker actie onderneemt op jouw site.
Zo kan het bijvoorbeeld helpen als jij als lokale ondernemer een pagina aanmaakt en voor een lokale term probeert bezoekers te krijgen.

Niet alleen is dit makkelijker dan proberen te concureren op een landelijke term maar het heeft ook nog eens meer kans om binnen no-time een aantal klanten binnen te halen.

Zo zit APR Webdesign in Almere en besteden we veel tijd aan het optimaliseren voor Webdesign Almere.
Een klant die in de buurt zit is voor ons een stuk makkelijker te bedienen omdat we dan gewoon even langs kunnen rijden als er onduidelijkheden zijn.

Vaak zie je dat ondernemers de lokale vindbaarheid helemaal links laten liggen omdat ze voor de “grote termen” willen scoren, daar zitten ten slotte de meeste bezoekers!

Dit is echter niet zo.
Vaak hebben mensen die een algemene term intypen nog geen idee wat ze specifiek zoeken en zijn alleen maar aan het orriënteren.

Trap dus niet in deze valkuil en probeer eerst eens in de plaalts waar je gevestigd bent vindbaar te worden.
Zorg dat ook gelijk dat je een goede webdesigner in de arm heb genomen die weet hoe je moet aanroepen tot actie op jouw eigen website.

Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je met minder bezoekers meer klanten binnen haalt!

 

 

https://aprwebdesign.com/