I Web Plaza
Image default
Auto's en Motoren

Alles over auto-afstemming

Is het legaal om je auto af te stemmen? Vraag: Kan ik mijn auto afstemmen? Mijn monteur zegt dat het illegaal is, tenzij je een tune-up licentie hebt, maar ik ben niet zeker – Ik hou echt van mijn auto zelf te kunnen afstemmen, maar ik weet gewoon niet wat de wet zegt.

 

A: Het hangt af van de staatswetten. Veel staten hebben de publieke prestaties van het afstemmen van auto’s, maar de meeste auto’s mogen nog steeds intern worden afgestemd door de fabriek. Tune-up software en services kunnen auto’s wijzigen, evenals in de fabriek gemaakte modificaties en verbeteringen die de efficiëntie verbeteren en de rijvaardigheid voor aandelenauto’s vergroten.

 

In de VS kunnen sommige staten aftermarket-modificatie en sommige niet doen. Veel auto’s vereisen speciale aftermarket-modificatie-machtiging om te worden gewijzigd. Er zijn ook verschillende staten die een onvolwaardige wijziging verbieden. Dat betekent dat als u een auto aanpast die u moet hebben een NADA (National Automobile Dealers Association) of EPA (Federal Automotive Administration) -licentie om dit te doen. Sommige staten hebben geen beperking bij het aanpassen van auto’s.

 

Auto-tuning verwijst naar verschillende kleine wijzigingen die een voorraadauto krachtiger, sneller of efficiënter kunnen maken. Gemeenschappelijke afstemmingswijzigingen omvatten luchtfiltering, ontstekingspoelen, transmissies, verbrandingskamerreinigers, brandstofsystemen, uitlaatsystemen en lichaamsaanwijzingen. Het omvat geen belangrijke motorwijzigingen zoals modificaties van cilinderkop of het opnieuw opbouwen van een hele motor. Auto-enthousiastelingen verwijzen naar deze wijzigingen als autotuning of auto die aanpassen.

Custom Car Tuning kan alles bevatten van eenvoudige veranderingen in de manier waarop het voertuig werkt aan het krachtiger maken van een interne verbrandingsmotor.

 

Auto tuning wordt meestal gedaan door individuen die de interne werkmechanismen van een auto veranderen om de prestaties ervan te verbeteren. Tuning wordt ook soms uitgevoerd om versleten delen te vervangen of om het uiterlijk van de auto te verbeteren. Het wordt soms gedaan in combinatie met een ander type auto aanpassen, zoals het afstemmen van de uitlaat of het veranderen van de uitlaatpijpen van een voertuig. Auto-enthousiastelingen tunelen meestal hun motoren om het beter te laten presteren. Sommige auto-eigenaren vervangen bijvoorbeeld slechte motorolie met betere motorolie.

 

Tuning is gebruikelijk voor sportwagens en hoogwaardige voertuigen zoals Lamborghinis en Mercedes-auto’s. Het is ook populair geworden onder andere auto’s, maar omdat het gespecialiseerde kennis en vaardigheid vereist, kiezen veel autobezitters ervoor om geen wijzigingen aan te brengen. Veel hoogwaardige auto’s ondergaan ook tuning, hoewel ze niet altijd worden gewijzigd. Het afstemproces kan riskant en duur zijn en zoveel eigenaren vermijden het, behalve wanneer het nodig is.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/