I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen is niet alleen een zeer duurzame keuze, maar het geeft het imago van jouw bedrijf een boost. Duurzame bedrijven zijn namelijk progressief en denken na over de toekomst. Klinkt dat ook iets waarmee jij bekend wil staan? Laat je dan informeren door de experts van Wijsman Duurzaam over drie milieuvriendelijke manieren om zonne-energie in te zetten voor groene stroom: zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ben je echter alleen geïnteresseerd in zonnepanelen? Lees hieronder dan direct meer!

Hoe functioneren zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn grote, zwartkleurige panelen die op het liefst schuine daken geïnstalleerd kunnen worden, zodat ze het meeste zonlicht op kunnen vangen. Hoewel Nederland niet direct een land is waar de zon veel schijnt, is het opvangen van daglicht voldoende. Deze gelijkstroom is niet direct bruikbaar om in te zetten als stroom, maar moet eerst omgezet worden met een omvormer zonnepanelen. Op die manier wordt daglicht namelijk gelijk geconverteerd in wisselstroom, waarmee de waterkoker, het koffiezetapparaat en de wasmachine wél op een duurzame manier aangezet kunnen worden.

Kosten, subsidie en soorten zonnepanelen

Vaak rijst de vraag ‘wat kosten zonnepanelen’ in de hoop dat het rendement van zonnepanelen opweegt tegen de kosten. Dit is zeker het geval en daarom is het uiteraard de moeite waard om zonnepanelen te installeren. Bovendien is het mogelijk om een subsidie zonnepanelen te ontvangen, waardoor het alleen maar aantrekkelijker wordt om zonnepanelen te installeren. Er wordt echter wel onderscheid gemaakt tussen twee soorten zonnepanelen, namelijk monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Zoals de naamsoorten al doen vermoeden, bestaat het monokristallijne zonnepaneel uit een egaal geheel, terwijl polykristallijne zonnepanelen door meerdere kristallen gevormd wordt. Monokristallijne zonnepanelen ogen om die reden beter voor velen, maar daaraan is ook een ander prijskaartje verbonden. Afhankelijk van de wensen en eisen van jouw bedrijf kan er daarom een keuze gemaakt worden tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen.

Wil je graag meer weten? Surf dan snel naar de website van Wijsman Duurzaam!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Gerelateerde artikelen

Geschiedenis houten meubels

Maak wat van je leven

Hoe kan je het beste beleggen leren?