I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Authentiek Spanje

Spanje is onder Nederlanders een enorm populair vakantieland. Dit komt mede door het warme klimaat, de vele stranden, het lekkere eten en de cultuur die veel mensen aanspreekt. Toch gaan veel toeristen toch voornamelijk naar de plekken die alleen bekend zijn onder toeristen. Dit is niet slecht, maar leidt er wel toe dat veel toeristen het echte, authentieke Spanje niet meemaken. Veel steden die van de toeristen leven zijn immers relatief modern en zijn niet precies de culturele hoofdsteden van het land. Er zijn wel steden, waaronder Barcelona, waar veel cultureel erfgoed te vinden is, maar helaas blijven veel toeristen toch op de toeristische paden lopen die hier nagenoeg niet bij in de buurt komen.

Mocht je toch op zoek zijn naar een dergelijke vakantie en de echte, authentieke stijl van Spanje wilt zien, dan kan dat natuurlijk ook, maar je moet wel van de bekende paden durven af te wijken. Zo kan je in Barcelona veel moderne geschiedenis vinden. Denk bijvoorbeeld aan de oude fabrieken uit de 19e eeuw die overal in de stad te vinden zijn, zoals de textielfabriek van Can Batllo en liggen vaak in verlaten wijken en straten. Omdat ze vaak worden gebruikt door lokale bewoners of kunstenaars spreken deze scenario’s heel erg tot de verbeelding en zijn zeker een bezoekje waard. Ook zijn er in Spanje veel stadstuinen en wasplaatsen te vinden zoals je die alleen in Spanje vindt.

Ook voor de liefhebbers van de echte oudheid is er in Spanje veel te vinden, denk bijvoorbeeld aan een Romeinse begraafplaats zoals te vinden naast Ramblas. Deze bezienswaardigheden zijn vooral leuk in het laagseizoen, omdat het er dan rustig is. Boek dus snel een last minute naar Spanje. Met een lastminute Spanje weet je immers zeker dat je er snel bent en bovendien alles gezien hebt voordat de toeristen in de zomer voor veel drukte zorgen.

http://lastminutespanje.nl/