I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Alles op het internet

Tegenwoordig hoef je maar iets te willen weten, iets willen bekijken of iets willen doen en je kan het vinden. Dat gegeven hebben we vooral te danken aan de opkomst van het internet: een relatief jonge technologie die in een sneltreinvaart de hele wereld heeft veroverd en de manier van leven drastisch heeft verandert voor velen.

Dat het internet zo snel heeft kunnen groeien verbaasd niemand: de potentie ervan en de vele mogelijkheden die het biedt zorgden ervoor dat bijna iedereen het internet binnen de kortste keren had omarmt. Door de overweldigende vraag werden ADSL verbindingen via de telefoonlijn al snel vervangen door stabiele internetverbindingen met hoge snelheden en werden simpele tekst pagina’s al snel vervangen door kleurrijke multimedia pagina’s op het internet.

Ook bedrijven zagen al snel het nut en de potentie van het internet in: kranten die voorheen alleen een papieren opgave hadden vonden al snel de weg naar het internet waar ze een veel groter publiek konden bereiken. Later volgden ook de muziekindustrie met de verkoop van online singles en albums en tegenwoordig is zelfs elke vorm van entertainment online te vinden.

Zo zijn er al meerdere diensten die online televisie aanbieden en ook zijn er tientallen dan wel honderden websites te vinden waar men films kan bekijken. Ook het luisteren van radio kan tegenwoordig online via de vele websites van stations of via radioportals zoals www.radioguide.fm.

Bovendien heeft het internet er ook voor gezorgd dat de relatieve afstand enorm is afgenomen: waar je voorheen was aangewezen op nieuws of mediakanalen uit je eigen omgeving is dit nu niet meer het geval: series van over de hele wereld zijn direct op je laptop te bekijken, kranten zijn direct te lezen en radiostations vanuit Canada zoals Sonic 1029 of elk ander land zijn zonder moeite te beluisteren. Tegenwoordig is alles te vinden op het internet.

http://www.radioguide.fm/