I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Belang van vitamine D

Vitamine d is nodig voor sterke botten en tanden. Het is daarom voor iedereen een belangrijke vitamine. Via de natuurlijke weg krijg je de vitamine binnen door goed en gevarieerd te eten en door zonlicht van buiten. Hierbij hebben blanke mensen een voordeel omdat zij gevoeliger zijn voor zonlicht en makkelijker vitamine d binnenkrijgen. Een alternatieve manier om vitamine d binnen te krijgen is door het gebruik van tabletten, druppels of capsules.

Voor vrouwen vanaf de vijftig en voor mannen vanaf de zeventig is het voor iedereen aan te raden om extra vitamine d in te nemen. Vitamine d kopen kan bij de drogist of bij de apotheek. Uiteraard zijn er ook andere manieren om aan deze vitamine te komen. Verder is het voor donkergekleurde mensen van alle leeftijden en voor mensen die een hoofddoek dragen en voor mensen die ’s nachts of in ploegendienst dragen erg aan te raden om deze vitamine in te nemen. Het gaat er bij deze vitamine om dat je ze op twee manieren binnen krijgt, dus via eten en via zonlicht.

Bij kinderen onder de drie is het voor iedereen aan te raden om deze vitamine in te nemen. Verder is het vanaf zeventig jaar aan iedereen aan te raden ome en disis van 20mcg per dag te nemen. Dit hebben echt alle mensen nodig die die leeftijd hebben bereikt.

Maar ook voor andere mensen kan het soms goed zijn om vitamine d in te nemen. Bekende vitamine d tekort symptomen zijn een algemeen gevoel van moeheid en lusteloosheid, een constant tekort aan energie, krampen en trillingen van spieren, verzwakking van de spierfuncties, met name krachtverlies, pijn in gewrichten en/of spieren, bloeden tandvlees, hyperventilatie en breekbare botten. Je zult natuurlijk niet van allemaal tegelijk last hebben, maar als je van enkele last hebt is er misschien al reden om eerst via eten en buiten zijn de vitamine binnen te krijgen en anders via voedingssupplementen.

https://www.topvitamins.nl/