I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat kan je er allemaal mee maken

3d printen, wellicht heb je er al weleens van gehoord maar meer weet je er niet van. Het wordt tegenwoordig op vele gebieden toegepast en het gebeurd vaker dan dat je zou denken. Het wordt tegenwoordig niet alleen toegepast voor prototypes en maquettes, waar 3d printing zich prima voor leent, maar ook in verschillende andere branches en voor andere doeleinden wordt het gebruikt.

Zo zal het waarschijnlijk wel bij je opkomen dat maquettes van nieuw ontworpen architectuur er gemakkelijk en snel mee kunnen worden geprint. Voor prototypes leent 3d printing zich ook uitstekend. Dit komt doordat er op een gemakkelijke, snelle en vrij goedkope manier een prototype kan worden gemaakt. Mochten er toch nog wijzigingen in moeten worden gemaakt is dit minder er. Dit komt doordat er echter en alleen de printer bezig is met het ontwerp in plaats van vele verschillende werknemers. Het is daarom niet alleen tijdbesparend maar ook kostenbesparend.

Zo wordt er tegenwoordig ook kunst gemaakt met een 3d printer. Dit komt omdat de gekste, raarste en meest onmogelijke (normaliter) vormen kunnen worden gemaakt omdat er bijna geen limiet is aan het printen met een 3d printer. Dit komt omdat er zowel vorm als materiaal vrij kan worden gewerkt. Zo leent een 3d printer zich prima om kunst mee te maken voornamelijk objecten zijn er perfect voor. Een schilderij is toch een wat lastiger object om 3d te printen.

Design wordt tegenwoordig ook veel gemaakt met een 3d printer. Veel ontwerpers hebben het 3d printen al ontdekt en gebruiken het niet alleen meer voor prototypes maar ook als productiemethode om verkoopbare producten te maken. Je zal er versteld over staan maar er kan niet allen met plastics zoals pla fillamenten worden geprinte maar ook met stoffen zoals nylon.

Speelgoed voor kinderen wordt tegenwoordig ook veel gemaakt met een 3d printer. Dit komt doordat er veel plastics beschikbaar zijn om mee te 3d printen. Hierbij kan er gedacht worden aan abs-x. De abs-x wordt namelijk ook gebruikt voor lego blokjes en is dus een sterk materiaal die in vele verschillende knallende kleuren kan worden gemaakt.

https://www.3dfilament.supplies/