I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Belangrijke beroepen

Met deze tijd van quarantaine zijn er veel mensen die niet kunnen werken. Denk aan bijvoorbeeld de mensen die in de horeca werken. De koks kunnen wel doorgaan, mits het restaurant aan thuisbezorging doet. Maar de bediendes hebben daar voorlopig niet heel veel te zoeken. Ook de kappers zijn dicht, net zoals de schoonheidsspecialistes, nagelsalons en de tatoeageclubs. Er zitten op het moment heel veel mensen thuis zonder werk. De vraag is ook maar of zij straks een inkomen houden, of dat er op ze bezuinigd wordt of ze misschien wel ontslagen worden.

Er zijn gelukkig ook heel veel mensen die gewoon vanuit huis kunnen werken. Een app ontwikkelaar bijvoorbeeld kan prima vanuit huis werken. En in een tijd dat er veel mensen thuis zich zitten te vervelen, is er heel veel vraag van mensen die een app laten maken willen. Hierdoor kunnen deze mensen hun werk gewoon voortzetten, ondanks dat ze niet op kantoor zitten. Sterker nog, sommige dingen gaan veel makkelijker dan op kantoor. Vergaderingen zijn op het moment vaak veel efficiënter en iedereen is op tijd, omdat er geen verkeer of iets is dat ze ophoudt. Alleen werknemers met kleine kinderen zijn op kantoor waarschijnlijk efficiënter.

En er zijn natuurlijk mensen die gewoon nog naar hun werk moeten gaan. Dit zijn de mensen in de vitale en cruciale sectoren. Bijvoorbeeld de mensen in de zorg, de kinderopvang of sommige scholen. Maar ook de mensen die werken in de supermarkten en in de transport. Deze mensen moeten gewoon door werken, omdat ze te belangrijk zijn voor onze samenleving om hun taken neer te leggen. Opvallend is dat dit niet betekent dat ze het meeste verdienen. Sterker nog, het zijn exact de gebieden waar heel veel op bezuinigd is in de afgelopen jaren. Het is te hopen dat deze crisis daar verandering in brengt.

https://www.edit4u.nl/