I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Het kiezen van de juiste bewakingscamera

Iedereen wilt zich graag veilig voelen, al helemaal in je eigen huis. Voor sommige mensen is dit echter niet het geval. Dit kan zijn omdat ze bijvoorbeeld in een onveilige buurt wonen. Gelukkig bestaan er oplossingen voor deze situaties. Zo kun je een grote waakhond in huis nemen die ’s nachts de wacht houdt. Schrikt boeven af, maar je moet wel van honden houden natuurlijk. Verder zijn die beesten in de aanschaf vrij duur en moeten ze ook eten. Plus een paar uur per dag uitlaten. Ja, je moet er wat voor over hebben. Ben je nou niet zo’n hondenfanaat of heb je gewoon geen tijd voor een hond? Dan een camerabewaking systeem misschien iets jou.

Bij de keuze voor de juiste camera is het aan te raden om op een aantal aspecten te letten. Elke situatie vraag om andere specificaties in de camera. Om te beginnen heb je vaak de keuze tussen analoog of IP. Een analoge systeem is wat ouderwets en doet gewoon wat het moet doen, zonder poespas. Een IP systeem is iets geavanceerder, het doet eigenlijk hetzelfde als het analoge systeem met het verschil dat er extra mogelijkheden zijn. Zoals het maken van video analyses. Ook is de resolutie van een IP camera over het algemeen wat hoger.

En resolutie is natuurlijk wel een essentieel onder van een bewakingscamera. Zonder goede kwaliteit beelden ga je de boeven ook nooit meer opsporen. Dus dat moet één van de belangrijkste factoren zijn wanneer je een camera gaat aanschaffen. In het verleden kon een analoge beveiligingscamera een maximale resolutie van 0.3 megapixel garanderen en dat is niet heel best. Tegenwoordig kunnen ze maximaal 2 megapixel halen, wat al een stuk beter is natuurlijk. Toch is het wel aan te raden om voor een IP camera te gaan, want die 8 megapixel halen. Dan weet je in ieder geval zeker dat het niet aan de kwaliteit van de beelden zal liggen.

http://onlinecamerashop.nl