I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

De mooiste Portugese stranden

Bruisend Lissabon, de lekkere wijnen, heerlijke visgerechten, adembenemende natuur en de fadomuziek. Allemaal dingen die bij je opkomen als je aan Portugal denkt. Ook de schitterende stranden horen hier zeker bij. Hier de top 3 mooiste stranden van lastminute portugal.

Praia de Salema in de Algarve verdient zeker een plek in dit lijstje. In het vissersplaatsje Salema is het massatoerisme nog niet neergestreken en is daarom ook zeer geschikt voor mensen die rustig willen genieten van hun vakantie. Mooi bijkomend voordeel is dat er een prachtig strand ligt in de buurt. Alles uit de zee is hier vers te verkrijgen, ook op culinair gebied kom je dus niet tekort. Het pittoreske dorpje is ook nog eens geschikt voor leuke wandelingen in het stadje zelf en de in de omgeving.

Eveneens in de Algarve ligt Praia do Amado. Het strand behoort toe aan het stadje Aljezur. Deze stad ligt iets meer in het binnenland, maar op een paar minuten afstand vindt je de meest prachtige stranden. Praia do Amado is een echt walhalla voor surfers. Omdat het aan de Atlantische Oceaan ligt zijn de golven hier vaak wat hoger. Ook heb je hier een lekker verkoelend Atlantisch briesje, waardoor het niet zo heet wordt als sommige andere stranden in de Algarve.

Op TripAdvisor verkozen tot beste strand van de Algarve is Praia da Falesia. Dit strand ligt in bij de populaire en toeristische stad Albufeira. Deze stad is al jaren bekend om zijn uitgaansmogelijkheden en levendige stadscentrum. Kenmerkend voor het bijbehorende strand zijn de fascinerende rode rotsen.

Als je een strandliefhebber bent is Portugal dus absoluut een aanrader. Buiten deze drie stranden kunnen we er zo nog tien opnoemen die meer dan de moeite waard zijn. Heb je je keuze nog niet gemaakt voor een vakantie? Overweeg dan een last minute naar portugal.

http://lastminuteportugal.nl/