I Web Plaza
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe kan ik mijn schoenen een nieuwe kleur geven?

Veel mensen willen hun suede schoenen verven. Het verven van glad leer is heel gemakkelijk maar het verven van suède schoenen is een hele kunst die niet door iedereen beheerst wordt. In dit artikel zal ik vertellen hoe je het beste kan leer kleuren en dan in het bijzonder suède schoenen.

Suède is een hele zachte soort leer. Het heeft een hele open structuur en gaat dus een stuk minder lang mee dan normaal glad leer. Door de open structuur is de kans groot dat het leer hard wordt na het verven als het niet goed gebeurt. Als dit gebeurt zullen de schoenen natuurlijk niet meer lekker zitten. Het is niet heel erg aan te raden dit type leer te verven om deze reden. Als je het toch aandurft om je schoenen te verven moet je de volgende dingen doen.

Allereerst moet je het stof compleet van de schoen verwijderen en het leer heel goed opruwen met een borstel. Hiermee verklein je de poriën in het leer en zal de kans dat het leer hard wordt kleiner worden. Vervolgens moet je de verf in uitermate dunne laagjes aanbrengen, en deze laagjes stuk voor stuk laten drogen, voordat je de volgende laag aanbrengt. Als je het niet laat drogen, of als te dikke lagen aanbrengt, dan zal de verf op een verkeerde manier drogen en zal de schoen zeker hard worden, en dat wil je natuurlijk niet.

Al met al kan je dus beter niet beginnen aan het verven van je suède schoenen. Als je het echter toch aandurft, moet je het stappenplan goed volgen en je aandacht er goed bijhouden. Als je het verven niet goed uitvoert zullen de schoenen hard worden, en dat wil je natuurlijk niet want dan lopen je schoenen niet meer lekker.

 

https://www.leerverfshop.nl/